Kínos egy baki: Ezért kellett újrafotózni Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői képeit

Kínos egy baki: Ezért kellett újrafotózni Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői képeit
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy aprócska porszem csúszott a gépezetbe, amit kénytelenek voltak a lehető leghamarabb orvosolni.

Erzsébet királynő mindössze 13 éves volt, amikor 1939-ben a szüleivel a dartmouthi Britannia Királyi Tengerészeti Főiskolára látogatott és itt ismerkedett meg az akkor 19 éves Fülöp görög és dán királyi herceggel. A szőke hajú, kék szemű tengerésznövendék szinte azonnal levette a lábáról a még kiskamasz Erzsébetet. A találkozó után hamarosan levelezni kezdtek és szépen lassan egymásba szerettek. 1946 nyarán a herceg VI. György királytól kérte meg a lánya kezét, aki beleegyezett a frigybe, azzal a feltétellel, hogy a hivatalos bejelentéssel Erzsébet 21. születésnapjáig várniuk kell.

1947. július 10-én bejelentették eljegyzésüket, az esküvőt pedig négy hónappal később, 1947. november 20-án tartották a Westminsteri apátságban. A helyszínen 2 ezer vendég volt jelen, a BBC pedig élő adásban közvetítette a nagy nap legörömtelibb pillanatait, így közel 200 millióan követték figyelemmel a szertartást világszerte.

A fotók nagy része azonban nem aznap készült!

Az esküvői képekkel Fülöp egyik barátját, Sterling Henry Nahum fotóst bízták meg, aki az menyegző előtti napokban még próbafelvételeket is készített. Az udvari személyzet volt a segítségére abban, hogy amolyan álkirályi családként pózolva megtalálja a legideálisabb szögeket, hogy a nagy napon minden a lehető legtökéletesebben alakuljon. Ám sajnos nem így lett! A menyasszony virágai rossz helyen voltak, ami egész egyszerűen azt jelentette, hogy lemaradtak az ikonikus fotókról.

Kép
forrás: Getty Images

Sterling észrevette a hibát és a lehető leghamarabb új képeket kellett készítenie, az ifjú házasok pedig megszakították a Hampshire-ben töltött nászútjukat, hogy egy második fotógyűjteményhez pózoljanak, így sikerült is a lehető leggyorsabban orvosolni ezt az aprócska, ám részleteiben mégiscsak kínos bakit, ami mint láthatjuk, még akár egy királyi családban is könnyen megeshet!

Kép
forrás: Getty Images

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Szívbemarkoló fotókon Erzsébet királynő és néhai férje, Fülöp herceg

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!