Kínos egy baki: Ezért kellett újrafotózni Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői képeit

Kínos egy baki: Ezért kellett újrafotózni Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői képeit
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy aprócska porszem csúszott a gépezetbe, amit kénytelenek voltak a lehető leghamarabb orvosolni.

Erzsébet királynő mindössze 13 éves volt, amikor 1939-ben a szüleivel a dartmouthi Britannia Királyi Tengerészeti Főiskolára látogatott és itt ismerkedett meg az akkor 19 éves Fülöp görög és dán királyi herceggel. A szőke hajú, kék szemű tengerésznövendék szinte azonnal levette a lábáról a még kiskamasz Erzsébetet. A találkozó után hamarosan levelezni kezdtek és szépen lassan egymásba szerettek. 1946 nyarán a herceg VI. György királytól kérte meg a lánya kezét, aki beleegyezett a frigybe, azzal a feltétellel, hogy a hivatalos bejelentéssel Erzsébet 21. születésnapjáig várniuk kell.

1947. július 10-én bejelentették eljegyzésüket, az esküvőt pedig négy hónappal később, 1947. november 20-án tartották a Westminsteri apátságban. A helyszínen 2 ezer vendég volt jelen, a BBC pedig élő adásban közvetítette a nagy nap legörömtelibb pillanatait, így közel 200 millióan követték figyelemmel a szertartást világszerte.

A fotók nagy része azonban nem aznap készült!

Az esküvői képekkel Fülöp egyik barátját, Sterling Henry Nahum fotóst bízták meg, aki az menyegző előtti napokban még próbafelvételeket is készített. Az udvari személyzet volt a segítségére abban, hogy amolyan álkirályi családként pózolva megtalálja a legideálisabb szögeket, hogy a nagy napon minden a lehető legtökéletesebben alakuljon. Ám sajnos nem így lett! A menyasszony virágai rossz helyen voltak, ami egész egyszerűen azt jelentette, hogy lemaradtak az ikonikus fotókról.

Kép
forrás: Getty Images

Sterling észrevette a hibát és a lehető leghamarabb új képeket kellett készítenie, az ifjú házasok pedig megszakították a Hampshire-ben töltött nászútjukat, hogy egy második fotógyűjteményhez pózoljanak, így sikerült is a lehető leggyorsabban orvosolni ezt az aprócska, ám részleteiben mégiscsak kínos bakit, ami mint láthatjuk, még akár egy királyi családban is könnyen megeshet!

Kép
forrás: Getty Images

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Szívbemarkoló fotókon Erzsébet királynő és néhai férje, Fülöp herceg

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!