Tudtad? A szakértő szerint ezért árt többet, mint használ az ünnepek alatti fogyókúra

Tudtad? A szakértő szerint ezért árt többet, mint használ az ünnepek alatti fogyókúra
Forrás: Netflix
Facebook
Twitter
Pinterest

Lehet megéri kicsit újragondolni a fogyókúrádat!

Az ünnepi időszakban elkerülhetetlenül is kiemelt figyelmet kapnak a finom falatok, és már csak látványuk is elég ahhoz, hogy meginogtassák bennünk a fogyókúrába vetett sziklaszilárdnak gondolt hitünket.

A csábítás ezen finom falatokkal teletűzdelt formája már jó ideje beszédtéma a közösségi oldalakon, míg egyesek úgy gondolják, hogy érdemes minél hamarabb visszatérni a diéta szigorúan szabott keretei közé, akár két ünnepi lakoma között is, addig mások szerint felesleges pár nap miatt testileg és lelkileg is büntetni magunkat. Lisa Moskovitz dietetikus pedig úgy gondolja, hogy az ünnepi időszakban a fogyókúra és az azzal járó szigorú étrend betartása nem feltétlen olyan kifizetődő, mint ahogy azt először gondolnánk.

Szerinte ugyanis az ünnepek alatti átlagos súlygyarapodás alig közelíti meg az egy kilogrammot, így ha vannak kedvenc fogásaid, akkor kár lenne önszabotázsba fognod, és elvenni magadtól ezen örömforrás lehetőségét.

Ha ezeket az ételeket úgymond „rossznak” tekintjük, akkor rosszul is fogjuk érezni magunkat akkor, amikor megesszük. És ez könnyen mindent vagy semmit helyzetbe sodorhat minket

- mondja.
Kép
forrás: Diliara Garifullina/Unplash

Pont ezért azt javasolja, hogy az ünnepek alatt próbáljuk meg edzeni az elménket arra, hogy enni fogunk és így talán kevésbé érezzük majd azt a bűntudatot, aminek egyébként teljesen felesleges kisördögként bujkálnia bennünk.

Amikor először engedjük meg magunknak, hogy ismét jókat együnk, túl is fogjuk enni magunkat azon a bizonyos kényelmesen jóllakot ponton. És mindig lesznek olyan időszakok, amikor egy kicsit többet eszünk, és bűntudatot, rosszullétet, szégyenérzetet, vereséget érzünk, és bármi is legyen, ezek nem múlnak el egyik napról a másikra. De minél többet dolgozunk ezen annál könnyebb lesz. Teljesen rendben van, ha megesszük azokat a finom falatokat és fontos szem előtt tartani azt, hogy ebben egyáltalán nincs semmi rossz

- tette hozzá.

Szóval kicsit se érezd bűnösnek magad azért, ha az elkövetkezendő hetekben sűrűbben kerülnek a tányérodra olyan kalóriában gazdagabb falatok, amiket egyébként egy átlagos hétköznapon tudatosan elkerülnél. Az ünnepi időszak igazából sosem szólt másról, és talán így van jól, hiszen az életet pont az ilyen aprócska örömforrások teszik még színesebbé. Vagy nem?

És ezt láttad már?

Galéria / 3 kép

Szakértői tippek a pénztárcabarát karácsonyi menü elkészítéséhez

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

11 eset, amikor a Jóbarátok szörnyen kezelt iszonyúan kényes témákat

A sorozat írói gyakran űztek gúnyt olyan dolgokból, amikből nagyon nem kellett volna. Emlékszel ezekre?

Kép
Sztárok

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.