Ez történik veled, ha egy hétre felhagysz a dezodor használatával

Ez történik veled, ha egy hétre felhagysz a dezodor használatával
Forrás: Peter Oumanski

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az izzadás mindig kényes téma. Tudjuk, hogy az izzadásgátlók használata nem a legegészségesebb, sokan esküsznek az alumínium mentes változatra, másoknak egyáltalán nem vált be. De mi van akkor, ha teljesen kivonjuk a forgalomból? Ilyen az élet dezodor nélkül!

Ma már el sem tudjuk képzelni, hogy ne használjunk minden nap mesterséges úton előállított izzadás gátló termékeket. Egyébként a kellemetlen szagok elleni harc nem újkeletű, és kivételesen nem is a média hipnotizált meg minket, hiszen már az ókorban is használtak fűszerekből és citrusolajakból álló speciális keveréket a testszag ellen. A tudomány nevében Lexi Novak, az Allure magazin újságírója megosztotta a tapasztalatait egy dezodor mentes héttel kapcsolatban. Köszönjük az áldozatot! Ha eddig nem tudtad, mi várna rád, íme egy egyhetes teszt eredménye!

Első nap tapasztalatai: A helyzet még nem olyan elviselhetetlen. Mindenkivel megesik, hogy reggel elfelejt izzadásgátlót használni, de a kisebb kellemetlenségeket leszámítva, ebből még nagy baj nem történt. Még egy edzés sem olyan rémes, lehet, hogy a deo tovább fejti ki hatását, mint gondoltuk?

Második nap tapasztalatai: Nem árt ellenőrizni a heti időjárás előrejelzést, és nem az év legmelegebb napjaira időzíteni az egyhetes tesztelést. Egy fülledt nap még a dezodorral is próbára tesz minket, nemhogy anélkül. Rémálom a metrón!

gif

Harmadik nap tapasztalatai: Rájössz, hogy mennyire ki vagy szolgáltatva az izzadásgátlódnak, és nélküle a magabiztosságot a semmivé foszlik. Folyamatosan feszült leszel, mikor társaságba mész, és már nem tudod eldönteni, hogy a saját szagodat érzed, vagy valami tényleg büdös melletted.

gif

Negyedik nap tapasztalatai: Egyetlen reggeli és esti tusolást sem hagysz ki! Sokan az mondják, azért kell kevés parfümös kozmetikumot használni, mert így elrejted a saját bőröd illatát. Hazugság! Minden egyes alkalommal, amikor felemeled a karodat, hát, érezheted a természetes illatod, amit ki akarna megszokni?

Ötödik és hatodik nap: Megtörsz! Pont négy nap kell ahhoz, hogy teljesen eleged legyen az egészből, és jelentkezzenek rajtad a paranoia jelei. Nem vállalsz be egy péntek esti bulit, vagy egy családi ebédet a dezodorod nélkül. Könnyű visszaesni, és meg is teszed!

gif

Hetedik nap tapasztalata: Vissza térsz a detox állapotba, még egyszer belekóstolsz a izzadás elleni feszült küzdelembe, majd alig várod a hétfő reggelt, hogy folytathasd az eddig megszokott rutinod, a múlt hetet pedig egy életre elfelejted.

gif

Oké, neki nem jött be, de ez nem azt jelenti, hogy te ne próbálhatnád ki, vagy ne kísérletezhetnél bio dezodorokkal. És végül egy megnyugtató szakértői vélemény: "Azt mondom, hogy a mai világban amúgy is rengeteg vegyszer kerül be a szervezetbe akár a táplálkozás, akár a kozmetikumok vagy a mosószerrel tisztított ruhák viselése által, tehát a dezodorhasználat már nem oszt, nem szoroz. Túlzásba nem szabad esni, a dezodor sosem fogja helyettesíteni a mindennapos zuhanyzást, fürdést, de a mai világban egy reggeli zuhanyt követően helye van az izzadásgátlók használatának." - Dr. Bálint Ágnes bőrgyógyász

És ezt láttad már?

Galéria / 11 kép

10+1 dolog, amit minden nő csinál, de sosem beszél róla

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.