Este vagy reggel jobb zuhanyozni? - Utánajártunk a kérdésnek!

Este vagy reggel jobb zuhanyozni? - Utánajártunk a kérdésnek!
Forrás: InterCom

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Mikor kell zuhanyozni? Sokan egy gyors fürdéssel pörgetik fel magukat reggel, míg másoknak, az esti menynyugtató szeánsz elengedhetetlen része. Vagy biztos, ami biztos legyen reggel és este? Utánajártunk a kérdésnek!

Mint oly sok minden más, a tisztálkodás is megosztja az embereket. Valamiért mindenki másképp vélekedik róla, és másképp csinálja. Az, hogy mikor ugrasz be a tus alá, csak tőled függ – de összeszedtünk néhány érdekes tényt, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, neked mikor ideális zuhanyozni.

Fürödj reggel ha…

Zsíros bőrtípusba tartozol. Éjszakai bőrünk több faggyút termel, ezért ha bőröd zsírosodásra hajlamos, az esti zuhanyzás helyett, inkább reggel, ébredés után fürödj. Ügyelj az arctisztításra is, és pórusaid nem tömődnek majd el, ha reggel is megtaszítod az arcod. Sajnálom, ahhoz, hogy bőröd szabadon lélegezhessen, le kell mondanod a késői pancsolásról.

gif

Kreatív munkát végzel. Elmerenghetsz a napi tennivalókon és feltöltődhetsz új ötletekkel. Ilyen munka mellett különösen fontos, hogy már korán felpörgesd az agyad, erre a legjobb választás egy zuhany. Már reggel elkezdenek cikázni a gondolatok a fejedben, mire beérsz, az irodába már csak prezentálnod kell őket.

Ébredés után nehezen térsz magadhoz. Sokan azért ragaszkodnak a reggeli zuhanyzáshoz, mert segít nekik felébredni. A kutatások is azt bizonyítják, hogy a reggeli hideg-langyos fürdő nem csak lendületet ad a napkezdéshez, az anyagcserédet is felpörgeti. Minek a kávé?

gif

Reggel edzel. Nem lenne túl sok értelme este lezuhanyozni, majd pár órával később már a futópályán róni a köröket. Ha nem végeztél nehéz munkát előtte nap, inkább reggelre időzíts egy frissítő zuhanyt.

Borotválkozol reggel. Ez főleg a pasiknak szól, de nőként sem elhanyagolható tényező. A víztől puhábbal lesznek a szőrszálak, így könnyebb dolgod lesz a borotvával. Ha még is megvágnád magad, ilyenkor még a vér alvadása is gyorsabb, mint más napszakokban.

gif

Fürödj este ha...

Száraz a bőröd. Ha a problémás bőrűeknek reggel tanácsos zuhanyozni, akkor értelemszerűen a szárazabb típusnak este. Pont arra a természetes esti regenerálódásra van szükséged, amire a másik csoportba tartozóknak nem. A vízben található anyagok erősen igénybe vehetik a bőröd, így este fordíts nagyobb figyelmet a hidratálásra, használj testápolót és egy tápláló arckrémet. Erre a reggeli rohanásban amúgy sem lenne idő.

Nehezen tudsz elaludni. Igen, az előbb még azt írtam, hogy a zuhanyzás serkenti az agyműködést, ám teljesen más a helyzet az esti órákban. Este testhőmérsékletünk csökkeni kezd, így egy lazító zuhany csak még jobban elálmosít. Ha sok stressz ért napközben vagy nem tudsz leállni a kattogással, akkor alkalmazd ezt a természetes nyugtatót.

gif

Sok időt töltesz tömegközlekedésen. Ha egész nap ingázol, sokat érintkezel más emberekkel vagy elidőzöl egy nyilvános helyen, akkor este mindenképp ajánlott az alapos zuhany. Csupa olyan baktérium vesz körül minket, ami árthat az egészségünknek és bőrünknek. Szóval egy fárasztó nap után, jöhet a fürdés!

Edzettél napközben vagy este. A gyors zuhany a kondiban még nem helyettesíti az otthoni alapos fürdést. Nem is kérdés, hogyha nehéz fizikai munkát végeztél, vagy kipipáltad a napi edzést, akkor otthon irány a zuhany!

gif

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.