Lezárult egy korszak! Erzsébet királynő sosem költözik vissza a Buckingham-palotába, jó oka van rá

Lezárult egy korszak! Erzsébet királynő sosem költözik vissza a Buckingham-palotába, jó oka van rá
Forrás: Getty Images/Chris Jackson / Staff

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem véletlenül döntött így.

A Buckingham-palota 1837 óra a mindenkori brit uralkodó egyik legfontosabb lakhelye, ami London belvárosában található. Az épület nemcsak emiatt számít jelentősnek, hanem azért is, mert hivatalos események színtere, gyülekezőhelyként szolgál bizonyos ünnepeken és persze kedvelt turistacélpont is.

Olvasd el ezt is!

Erzsébet királynő nagyjából 2 évvel ezelőtt költözött ki a palotából, amikor a koronavírus-járvány elkezdődött, hiszen a nyüzsgő belvárosban sokkal nagyobb esélye volt arra, hogy elkapja a betegséget, mint a Berkshire megyében található Windsorban. De nemcsak ezért hagyta el a fedélzetet az uralkodónő, hanem azért is, mert 369 millió font értékű felújításon esik át a palota, ami 2027-ben fejeződik majd be.

A királynő egyáltalán nem tervezi visszatérését a Buckingham-palotába, azért sem, mert nemrég átesett a koronavírus-fertőzésen és bár a hírek szerint sikerült leküzdenie a betegséget, a 95 éves II. Erzsébet egyre nehezebben mozog, egy ideje bottal jár. Már nem szeretne túl sokat utazni egyik helyről a másikra, így ezért is döntött a költözés mellett.

És ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

II. Erzsébet meglepő étkezési szokásai

Megnézem a galériát

Az JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!