Erzsébet királynő félti Vilmost, ezért egy időre letiltotta őt erről a dologról

Erzsébet királynő félti Vilmost, ezért egy időre letiltotta őt erről a dologról
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Az elmúlt években több olyan incidens is történt, ami miatt a királynő jobbnak látja, ha nem kísértik a sorsot.

Erzsébet királynő nem szívesen látja unokáját helikopterre ülni, annak ellenére, hogy Vilmos herceg maga is képzett pilóta és korábban a brit királyi légierőnél is szolgált.

A herceg és családja sokszor helikopteren tesz meg kisebb utakat és az ilyenkor rutinos pilótának mondható Vilmos örömmel veszi át az irányítást a gép felett, amit II. Erzsébet egyre kevésbé néz nyugodt szemmel. A királynőhöz közel álló forrás szerint, a 96 éves uralkodó az utóbbi időben annyira fél attól, hogy tragédiába torkollhat egy ilyen repülés, hogy arra ösztönözte Vilmost, hogy családjával inkább egy másik közlekedési módot válasszanak.

Őfelsége azt mesélte a közeli barátainak és udvari személyzetnek, hogy szeretné, ha Vilmos abbahagyná a repülést, különösen rossz időben, mivel a helikopter nem a legbiztonságosabb közlekedési forma. A királynőt sokszor álmatlanság is gyötri emiatt és érthető, hogy nagyon aggódik

- nyilatkozott a forrás.

Majd így folytatta:

Nem arról van szó, hogy ne bízna Vilmos herceg tudásában, hiszen tudja, hogy Vilmos tehetséges pilóta, de annyi minden elromolhat. Úgy gondolja, hogy nem éri meg kockáztatni, hogy mind az öten együtt repüljenek, és el sem tudja képzelni, mi történne, ha bekövetkezne egy ilyen baleset. Alkotmányos válságot robbantana ki.

Kép
forrás: Getty Images

Teljesen érthető, hogy a királynő cseppet sem nyugodt ezzel kapcsolatban. Tavaly augusztusban például az uralkodó helikoptere hirtelen meghibásodott, így kényszerleszállást hajtott végre éppen akkor, amikor Erzsébet lányáért, Anna hercegnőért indult volna a skóciai Balmoralba, pár héttel később pedig a zord időjárás miatt kellett ismét földre tenni a gépet. Ezek fényében teljesen érthető, hogy Erzsébet helikopterekbe fektetett bizalma kicsit megrendülni látszik és Vilmos csak reménykedhet abban, hogy imádott nagymamája idővel megenyhül majd.

És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

8 dolog, ami nekünk természetes, de II. Erzsébet királynő sosem tapasztalta meg

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.