Elindult a Teadélután!

Podcastunk középpontjában a királyi család áll – stílus, titkok, meglepő érdekességek, intrikák, és mindaz, ami a korona árnyéka mögött megbújik.

Az elmúlt években InStyle magazinban és instyle.hu-n folyamatosan nyomon követtük a királyi családdal kapcsolatos legfrissebb híreket és érdekességeket, és azt láttuk, hogy olvasóinkhoz is nagyon közel áll ez a téma. Ezért is indítottuk el Teadélután néven podcastunkat, melyben tovább boncolgatjuk, valamint körbejárjuk a velük a kapcsolatos legizgalmasabb történeteket.

Kálmán Zsófi & Besenyei Bia

Kálmán Zsófi

Megismerem őt

Besenyei Bia

Megismerem őt

Kálmán Zsófi

Kálmán Zsófi vagyok, az InStyle vezető online szerkesztője. A királyi családdal való kapcsolatom mondhatni együtt épült a karrieremmel, az első hír ugyanis, amit az instyle.hu-n publikáltam épp a szülési szabadágáról visszatért Katalin hercegnéről szólt. Ekkor 2015 szeptemberét írtuk. Az akkori szerkesztőmtől kaptam ezt a témát, és emlékszem, mekkora kihívást volt számomra. Mára viszont olyanok számomra, mint a kedves ismerősök, és meg sem tudom számolni, mennyi cikket írtam róluk. Bár eddig is tudtuk, hogy olvasóinkat érdekli a királyi család, de az akkor előkerült régi történetekkel velünk együtt szívesen nosztalgiáztatok, és számos pozitív visszajelzést kaptunk. Ebből a lendületből merítettünk inspirációt a Teadélutánhoz, ami egyben szerelemprojekt is az InStlye életében. Hallgassátok szeretettel!

Besenyei Bia

Besenyei Bianka vagyok, a JOY és az InStyle magazinok felelős szerkesztője, a joy.hu online szerkesztője, a Teadélután podcast műsorvezetője és lelkes rajongója. Nemcsak a királyi család életét, de a divatot is legalább olyan szorgalommal követem és átlag felett érdekel a pszichológia. Imádok sütit sütni és megörvendeztetni vele a körülöttem élőket.

Erno Laszlo legikonikusabb bőrápoló krémei, amiket Brad Pitt is használ

Erno Laszlo legikonikusabb bőrápoló krémei, amiket Brad Pitt is használ
Forrás: @ernolaszlonyc / Instagram

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A magyar doktor luxus kozmetikumai ma is státuszszimbólumnak számítanak Hollywoodban.

Az a bizonyos László Ernő, akit a sztárok szigorú orvosaként ismert meg a világ rendkívül fiatalon, alig 23 évesen szerzett nemzetközi hírnevet és elismerést magának azzal, hogy az akné heveny súlyosbodásától depresszióba esett Habsburg-hercegnő, Stefánia arcbőrét meggyógyította.

A sikeres kezelésnek, valamint a doktor saját receptjei alapján készült bőrápoló készítményeinek híre ment az egész monarchiában – Így jutott el hozzá és kopogtatott be az ajtaján a feltörekvő színésznő, Gombaszögi Frida, akit egy zavart elméjű rajongója fejbe lőtt. A csodával határos módon életben maradt színésznő arcát reménytelen seb torzította, ami miatt félő volt, hogy soha többé nem csinálhatja, amit a legjobban szeret, azaz nem színészkedhet. Azonban az ambiciózus bőrgyógyász-kozmetológus szinte teljesen eltüntette a lövés okozta sérülés nyomait a színésznő arcáról, ami után mindenki László Ernő krémjeiből akart vásárolni az örök fiatalság és szépség reményében.

László Ernő, akit „Erno Laszlo”-ként ismert meg a világ
forrás: ernolaszlo.com
László Ernő, akit „Erno Laszlo”-ként ismert meg a világ

Mindeközben a pionír doktor és az életteli szépségét visszanyert színésznő nővére, Irén, aki rendszeresen elkísérte testvérét a kezelésekre, egymásba szerettek és összeházasodtak.

László doktor 1927-ben nyitotta meg a Tudományos Kozmetológiai Intézetet Budapest belvárosában, a Szervita téren, ahol a világon az elsők között használt gyümölcssavat bőrmegújításra. Szintén az ő nevéhez köthető a micellás vizek elődjének számító vízalapú folyadék is, amellyel a zsíros bőrt kezelte.

A budapesti asszonyok rajongtak az orvosért, akinek kivételes összetevőjű arckrémjei látványos eredményeket értek el. Majd kitört a II. világháború, és 1939-ben a doktor bezárta rendelőjét, összecsomagolt és feleségével együtt New York-ban kezdett új életet, ahol az előkelő Ötödik sugárúton rendezte be székhelyét.

Olvasd el ezt is!

Nekem nem is kell tudnom jól angolul, számomra a bőr magyarul beszél

- nyilatkozta a doktor, akinek nem ment könnyen az angol.

Ennek ellenére a páciensei között Greta Garbo, Marylin Monroe és Jackie Kennedy is rendszeresen megfordult, sőt egy idő után csak az ajánlásukra fogadott új ügyfelet.

Olvasd el ezt is!

A közel ötven évvel ezelőtt, 1973-ban elhunyt László Ernő luxus kozmetikumai mai is keresettek, a márka jelenleg egy brit üzletember, Charles Denton tulajdonában van, akinek köszönhetően az ázsiai nők ma már inkább az Erno Laszlo kozmetikumokat választják a Chanel helyett – akárcsak Hollywoodban, ahol ma is első számú kedvenc a sztárok körében. Többek között Diane Keaton és Brad Pitt is a magyar orvos által kifejlesztett bőrfiatalító kencékben bízik, amelyeknek formulái Magyarországon születtek.

Csatlakozz te is a #vegyélhazait mozgalmunkhoz! A Facebook-csoporthoz és a weboldalunkhoz itt tudsz csatlakozni, ha vásárolni szeretnél magyar vállakozóktól, vagy ha te magad kínálnál saját termékeket!

Galéria / 4 kép

Erno Laszlo ikonikus kozmetikumai, amikért ma is rajonganak Hollywoodban

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!