„Az endometriózisom írta át a karrierem” - egy őszinte beszámoló arról, milyen kíméletlen a munkaerőpiac a nőkkel

„Az endometriózisom írta át a karrierem” - egy őszinte beszámoló arról, milyen kíméletlen a munkaerőpiac a nőkkel
Forrás: Pexels

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Sokszor még más nők sem éreznek együtt azzal a nőtársukkal, aki endometriózissal küzd.

„Ezt a cikket éjjel kettőkor kezdtem el írni, egyedül a sötétben, a kanapén ücsörögve. Nem, nem a Netflixet bámultam késő estig, hirtelen ébredtem fel. Arra, hogy élesen belém hasít: kezdődik az endometriózis. Szóval, ahogy ilyenkor lenni szokott, nagy fájdalmak közepette kikeltem az ágyból, melegvizes palackot tettem a hasamra és átgondoltam, mik azok a dolgok a következő napokban, amiket azonnal le kell mondanom emiatt. Közben eszembe jutott, ezzel a küzdelemmel nem vagyok egyedül” – kezdte beszámolóját a Red magazinban a szabadúszó újságíróként dolgozó fiatal nő, Anya Meyerowitz.

ENDOMETRIÓZIS


Endometriózis esetében a méh nyálkahártyája (endometrium) a méhen kívül máshol is megtalálható a testben, a hormonok hatására pedig menstruáció idején ugyanúgy leválik, mint a méhben, azonban nem tud hova távozni, ezzel pedig cisztákat, súlyos fájdalmat, komoly kínokat okoz. Mellékhatásai lehetnék még a meddőség, a hasmenés, a puffadás.

Endometriózis és karrier

„Az endometriózisnak van egy olyan ritkán tárgyalt mellékhatása, amiről szinte még soha nem esett szó, méghozzá az, hogy hat ez a betegség egy nő karrierjére. Most erről szeretnék nektek mesélni” – folytatta beszámolóját Anya. „Amikor lediplomáztam, nagyon hamar lett egy teljes állásom egy szerkesztőségben, azonban pár hónap múlva bekéretett a tárgyalóba az üzleti vezető, a HR-es és egy menedzser, hogy közöljék, túl sokat hiányzom betegségre hivatkozva. Azt mondták, ezentúl hathavonta átszámolják, érdemes-e velem dolgozni. Kértem, hadd dolgozzak otthonról, de a cég akkor még szkeptikus volt, nem hitt ebben a megoldásban. Ezután arra kényszerítettek, hogy a szabadságomból vegyek ki, amikor az endometriózis miatt rosszul vagyok. Hihetetlenül kellemetlen volt az egész, nem mertem beteget jelenteni és elmondani sem a főnökeimnek, mi a bajom. Amikor megtettem, megkaptam, hogy csak menstruációs görcseim vannak, semmi komoly, mi ez a hiszti. Még a női kollégáim sem értettek meg, nem éretek velem együtt és ez nagyon fájt nekem. Hónapokig küszködtem, hogy elfogadtassam magam úgy, ahogy vagyok és bebizonyítsam, jól dolgozom, de aztán elszállt belőlem a remény és beadtam a felmondásomat. Depressziós lettem, értéktelennek éreztem magam, csak 23 éves voltam, ez volt az első komoly munkahelyem. Amikor jobban lettem, úgy döntöttem, az endometriózis ellenére is felépítem valahogy az újságírói karrierem, szabadúszó lettem és több egészséggel foglalkozó blogot is indítottam. Immár hat éve élek így, megtanultam, hogyan válasszam szét otthoni keretek között a munkát és a magánéletet. A mostani megbízóim tökéletesen megértenek, bármit meg tudok velük beszélni, egészen más a helyzet, mint régen. Szóval csajok, akik az én cipőmben jártok, ne engedjétek, hogy az endometriózis megfosszon az álomkarrieretektől!” – írta.

Galéria / 6 kép

Sztárok, akik endometriózissal küzdenek, és nem félnek beszélni róla

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!