„Az endometriózisom írta át a karrierem” - egy őszinte beszámoló arról, milyen kíméletlen a munkaerőpiac a nőkkel

„Az endometriózisom írta át a karrierem” - egy őszinte beszámoló arról, milyen kíméletlen a munkaerőpiac a nőkkel
Forrás: Pexels

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Facebook
Twitter
Pinterest

Sokszor még más nők sem éreznek együtt azzal a nőtársukkal, aki endometriózissal küzd.

„Ezt a cikket éjjel kettőkor kezdtem el írni, egyedül a sötétben, a kanapén ücsörögve. Nem, nem a Netflixet bámultam késő estig, hirtelen ébredtem fel. Arra, hogy élesen belém hasít: kezdődik az endometriózis. Szóval, ahogy ilyenkor lenni szokott, nagy fájdalmak közepette kikeltem az ágyból, melegvizes palackot tettem a hasamra és átgondoltam, mik azok a dolgok a következő napokban, amiket azonnal le kell mondanom emiatt. Közben eszembe jutott, ezzel a küzdelemmel nem vagyok egyedül” – kezdte beszámolóját a Red magazinban a szabadúszó újságíróként dolgozó fiatal nő, Anya Meyerowitz.

ENDOMETRIÓZIS


Endometriózis esetében a méh nyálkahártyája (endometrium) a méhen kívül máshol is megtalálható a testben, a hormonok hatására pedig menstruáció idején ugyanúgy leválik, mint a méhben, azonban nem tud hova távozni, ezzel pedig cisztákat, súlyos fájdalmat, komoly kínokat okoz. Mellékhatásai lehetnék még a meddőség, a hasmenés, a puffadás.

Endometriózis és karrier

„Az endometriózisnak van egy olyan ritkán tárgyalt mellékhatása, amiről szinte még soha nem esett szó, méghozzá az, hogy hat ez a betegség egy nő karrierjére. Most erről szeretnék nektek mesélni” – folytatta beszámolóját Anya. „Amikor lediplomáztam, nagyon hamar lett egy teljes állásom egy szerkesztőségben, azonban pár hónap múlva bekéretett a tárgyalóba az üzleti vezető, a HR-es és egy menedzser, hogy közöljék, túl sokat hiányzom betegségre hivatkozva. Azt mondták, ezentúl hathavonta átszámolják, érdemes-e velem dolgozni. Kértem, hadd dolgozzak otthonról, de a cég akkor még szkeptikus volt, nem hitt ebben a megoldásban. Ezután arra kényszerítettek, hogy a szabadságomból vegyek ki, amikor az endometriózis miatt rosszul vagyok. Hihetetlenül kellemetlen volt az egész, nem mertem beteget jelenteni és elmondani sem a főnökeimnek, mi a bajom. Amikor megtettem, megkaptam, hogy csak menstruációs görcseim vannak, semmi komoly, mi ez a hiszti. Még a női kollégáim sem értettek meg, nem éretek velem együtt és ez nagyon fájt nekem. Hónapokig küszködtem, hogy elfogadtassam magam úgy, ahogy vagyok és bebizonyítsam, jól dolgozom, de aztán elszállt belőlem a remény és beadtam a felmondásomat. Depressziós lettem, értéktelennek éreztem magam, csak 23 éves voltam, ez volt az első komoly munkahelyem. Amikor jobban lettem, úgy döntöttem, az endometriózis ellenére is felépítem valahogy az újságírói karrierem, szabadúszó lettem és több egészséggel foglalkozó blogot is indítottam. Immár hat éve élek így, megtanultam, hogyan válasszam szét otthoni keretek között a munkát és a magánéletet. A mostani megbízóim tökéletesen megértenek, bármit meg tudok velük beszélni, egészen más a helyzet, mint régen. Szóval csajok, akik az én cipőmben jártok, ne engedjétek, hogy az endometriózis megfosszon az álomkarrieretektől!” – írta.

Galéria / 6 kép

Sztárok, akik endometriózissal küzdenek, és nem félnek beszélni róla

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Öltöztesd életed abba, ami értékes! - az Answear.hu-val!

Promóciók

Klasszikusra hangolva - Megérkeztek a népszerű Gino Rossi és Badura márkák vadonatúj cipői és táskái a CCC polcaira

Kép
Életmód

A leptinrezisztencia árulkodó tünetei és 4 természetes kezelési módja

Sokan küzdenek az elhízással és az étel utáni állandó sóvárgással, anélkül, hogy pontosan tudnák, mi áll a háttérben. A leptinrezisztencia egy olyan állapot, amikor a szervezet nem reagál megfelelően a leptin nevű hormon jelenlétére. Ez a hormon a zsírszövetben termelődik, ahol az étvágyat szabályozza és az energiagazdálkodást irányítja. Ha a szervezet nem tudja megfelelően érzékelni a leptin jelenlétét, akkor az továbbra is éhesnek érzi magát, még akkor is, ha az egyén hatalmas mennyiségű ételt fogyaszt, és túlsúlyos lesz.

Kép
Sztárok

Bréking: Palvin Barbi így érkezett meg a cannes-i filmfesztiválra - fotók

Figyelem, Palvin Barbi 5 év után ismét Cannes-ban!

Kép
Szépség

Martha Stewart ragyogó arcbőrének titka ez az 5 ezer forintos termék: eltünteti a sápadtságot és kiegyenlíti az arcbőrt!

Martha Stewart kedvenc sminkterméke nem más, mint a nyári sminktrendek egyik alapköve! Most már itthon is kapható ez a legnépszerűbb highlighter!

Kép
Sztárok

10 meleg színész, akik heteroszexuális karaktert alakítottak

Jonathan Bailey sokunk bánatára a férfiakhoz vonzódik, de nem ő az egyetlen meleg színész, aki heteroszexuális karaktert alakít a legtöbb szerepében!

Kép
Életmód

Smink nélkül mentem az esküvőmre: életem legjobb döntése volt!

Egy névtelen menyasszony esküvői története bejárta az internetet!

Kép
Életmód

9 szokás, amit a hiperegészséges emberek követnek: ezért olyan erős az immunrendszerük

Te is szeretnél szuperegészséges lenni, fitten élni, és kicsattanó energiával bírni mindennap? Nos, az alábbiakban olyan szokásokat gyűjtöttünk össze, melyek nemcsak abban segítenek, hogy egészséges legyél, de hozzájárulnak ahhoz is, hogy az immunrendszered legyőzze a vírusokat, és szinte sose legyél beteg. Mutatjuk is, melyek ezek!