HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt

HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A családtagok azonnal a királynőhöz siettek, amint megérkeztek az első rossz hírek állapotát illetően.

A mai napon elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchája. 96 éves volt, férjétől, Fülöp hercegtől 2021 áprilisában vett végső búcsút.

A királynő békésen hunyt el ma délután balmorali otthonában. A király és az uralkodó királynéi rangú hitvese Balmoralban marad, és holnap térnek vissza Londonba.

Egészségügyi állapotáról már platinajubileumát megelőzően is több aggasztó információ látott napvilágot, ám akkor sikerült jobb állapotba kerülnie, az ünnepélyen is részt tudott venni.

Ma, szeptember 8-án azonban hirtelen érkeztek a hírek, miszerint orvosai nagyon aggódni kezdtek állapotáért, rögtön felügyelet alá helyezték, és családját is értesítették. A dolog olyannyira komoly volt, hogy nemcsak Vilmos és Károly, de Meghan és Harry, majd később gyermekei és a többi családtag is Skóciába siettek, a királynő balmorali otthonába. Több részletet nem osztottak meg egyelőre a körülményekről.

II. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, VI. György brit király legidősebb lányaként. Nagyon fiatalon, mindössze 25 évesen került hatalomra, miután édesapja 1952-ben elhunyt. A fiatal királynőt hivatalosan egy évvel később koronázták meg, ekkor már néhány éve Fülöp herceg felesége volt, ám ő sosem lett király. A királynő követte a hagyományokat, de számos modern újítást is bevezetett: megkoronázását például televízióban vetítették, korábban erre sosem volt példa.

Bár élete utolsó éveiben többször is találgatták, hogy lemond a trónról, ő sosem tette. Mindig is azt vallotta, hogy megkoronázásakor ő egész életét népének szolgálatára tette fel, és ehhez a hatalmon töltött 70 éve alatt ragaszkodott is.

Néhány hónapja fedte fel, hogy halálát követően fia, Károly herceg követi őt a trónon, valamint feleségét, Kamillát queen consortnak (az uralkodó királynéi rangú hitvese) teszik meg.

Nyugodjon békében!

Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelme különleges volt, erről a galériában több kevésbé ismert részletet is olvashatsz!

Galéria / 11 kép

10 dolog, amit csak kevesen tudnak II. Erzsébet és Fülöp herceg házasságáról

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!