HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt

HIVATALOS: Elhunyt II. Erzsébet királynő, családja az utolsó percekben is mellette volt
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A családtagok azonnal a királynőhöz siettek, amint megérkeztek az első rossz hírek állapotát illetően.

A mai napon elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchája. 96 éves volt, férjétől, Fülöp hercegtől 2021 áprilisában vett végső búcsút.

A királynő békésen hunyt el ma délután balmorali otthonában. A király és az uralkodó királynéi rangú hitvese Balmoralban marad, és holnap térnek vissza Londonba.

Egészségügyi állapotáról már platinajubileumát megelőzően is több aggasztó információ látott napvilágot, ám akkor sikerült jobb állapotba kerülnie, az ünnepélyen is részt tudott venni.

Ma, szeptember 8-án azonban hirtelen érkeztek a hírek, miszerint orvosai nagyon aggódni kezdtek állapotáért, rögtön felügyelet alá helyezték, és családját is értesítették. A dolog olyannyira komoly volt, hogy nemcsak Vilmos és Károly, de Meghan és Harry, majd később gyermekei és a többi családtag is Skóciába siettek, a királynő balmorali otthonába. Több részletet nem osztottak meg egyelőre a körülményekről.

II. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, VI. György brit király legidősebb lányaként. Nagyon fiatalon, mindössze 25 évesen került hatalomra, miután édesapja 1952-ben elhunyt. A fiatal királynőt hivatalosan egy évvel később koronázták meg, ekkor már néhány éve Fülöp herceg felesége volt, ám ő sosem lett király. A királynő követte a hagyományokat, de számos modern újítást is bevezetett: megkoronázását például televízióban vetítették, korábban erre sosem volt példa.

Bár élete utolsó éveiben többször is találgatták, hogy lemond a trónról, ő sosem tette. Mindig is azt vallotta, hogy megkoronázásakor ő egész életét népének szolgálatára tette fel, és ehhez a hatalmon töltött 70 éve alatt ragaszkodott is.

Néhány hónapja fedte fel, hogy halálát követően fia, Károly herceg követi őt a trónon, valamint feleségét, Kamillát queen consortnak (az uralkodó királynéi rangú hitvese) teszik meg.

Nyugodjon békében!

Erzsébet királynő és Fülöp herceg szerelme különleges volt, erről a galériában több kevésbé ismert részletet is olvashatsz!

Galéria / 11 kép

10 dolog, amit csak kevesen tudnak II. Erzsébet és Fülöp herceg házasságáról

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.