
A szakértő szerint nincs egészségtelenebb alapanyag a vajnál: íme 5 szuper alternatíva helyette!
A vajat sokan szeretjük, hiszen a mindennapi étkezések kapcsán rengeteg család asztalára kerül reggel és este, és a főzéshez is szinte nélkülözhetetlen kiegészítő. A vaj azonban egy olyan tejtermék, mely a laktóz- és tejfehérje érzékenyek számára nem kecsegtet túl sok jóval, és ne felejtsük, hogy aki növényi étrendet követ, annál teljességgel kizárt az alkalmazása és a fogyasztása. Régóta fennáll az a konszenzus, mely szerint a vaj negatívan hatással van a vér koleszterinszintére, és telített zsírsavjainak köszönhetően növeli a szívbetegségek kockázatát, ezért érdemes egy egészségesebb változatot keresni a sütésnél és a főzésnél egyaránt. A szakértők szerint 5 egészséges alternatíva is van a vaj helyett, amiket nyugodtan használhatunk főzéshez, sütéshez, de akár a kenyeret is megkenhetjük velük!