
Ez passzol a koktél mellé! Stílusos party snackek
Bár kényelmes megoldásnak tűnik, nem biztos, hogy a pizzarendelés a legjobb megoldás, ha bulizás előtt, full sminkben nálad vagy valamelyik barátnődnél vacsoráztok. Ráadásul a héten Nutella-nap is volt, úgyhogy light receptekkel készütünk. Az igazán profi party snackeknek rengeteg mindennek (és mindenkinek) kell megfelelnie:
- gyorsan és kényelmesen elfogyasztható
- nem csöpög és maszatol, hogy a legmenőbb cuccodat leedd vele
- mindenki igényeinek megfeleljen (vegák, ételérzékenyek stb.)
- könnyen, akár egy boltból beszerezhetőek az alapanyagok
- nem lesztek 5 perc múlva újra éhesek, hanem a hajnalig tartó bulizás végéig energiát ad
- és mivel partifalat, tényleg legyen pici
Uborkás tekercs (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 doboz sajtkrém (natúr vagy zöldfűszeres)
- 1 üveg lazackaviár
Egy hámozóval készíts hártyavékony uborkaszeleteket, kend meg sajtkrémmel, tekerd fel, majd végül tegyél a tekercsek tetejére egy kiskanál kaviárt.

Édesburgyonya avokádóval és baconnel (gluténmentes, tejmentes, paleo)
Hozzávalók:
- 1 nagy édesburgonya
- 1 db érett avokádó
- 1 cs. bacon
- 1 cs. petrezselyem
- só, bors
- citromlé
Az édesburgonyát szeleteld fel fél centis karikákra, süsd 25 percig 200 fokos sütőben. Az avokádód villával nyomkodd össze, sózd, borsozd, csepegtess rá pár csepp citromlevet és porciózd a már kihűlt édesburgonyakarikákra. A serpenyőben előzőleg megpirított baconkockákat és a felaprított petrezselymet szórd a tetejére.
Paradicsom kecskesajttal töltve (gluténmentes, vega)
Hozzávalók:
- 1 doboz datolyaparadicsom
- 1 doboz krémes kecskesajt
- 1 cs. snidling
- só, bors
- fapálcikák
A kecskesajtot keverd össze egy csipet sóval és borssal, a snidlinget aprítsd fel, a paradicsom belsejét kapargasd ki. A kis paradicsomokat töltsd meg a sajtkrémmel és utána szúrd fel a pálcikára, majd nyomd bele a sajtos felével a snidlingbe, hogy rátapadjon. Utána tedd pohárba a paradicsomnyalókákat!
Deli nyárs (gluténmentes)
Hozzávalók:
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg szeletelt sajt (edami, gouda, trapista, ementáli)
- 10 dkg tömbsajt (edami, gouda, trapista, ementáli)
- 1 cs. mini mozzarella
- 1 üveg olajbogyó
- 1 doboz koktélparadicsom
- fapálcika
- bazsalikomlevelek
A hozzávalókat tetszőlegesen szúrd fel a pálcikára és már kész is!
Tofu pesztóval (vegán, gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók:
- 1 cs. tofu
- 1 üveg pesztó (persze finomabb, ha te készíted, így viszont gyorsabb)
- fanyárs
A tofut vágd kockákra és serpenyőben pirítsd meg minden oldalán. Amikor kihűlt szúrd fel egyenként a kockákat a nyársra, rendezd el a nyársakat egymás mellé szépen a tányéron és tegyél egy kevés pesztót minden falatka tetejére.
Zenével is készültünk, hogy meglegyen a kellemes alaphangulat a partifalatok elkészítéséhez!