
Egy tortarecept arra az esetre, ha úgy érzed, feladnád a diétát
A vegánuár közepén tartunk, mostanra már egyre többen érzik úgy, feladják a diétát. Segítünk, hogy te ne tedd!
Ha eddig eljutottál, akkor már bármit elérhetsz! Vedd kezedbe az irányítást, és tanuld meg ezt a két lépésben elkészíthető, könnyed tortareceptet, ami extra löketet adhat célod eléréséhez.
SPIRULINÁS VEGÁN SAJTTORTA
10 PERC ALATT
HOZZÁVALÓK
A TORTAKÉREGHEZ
1 csésze nyers mandula
6-8 szem magozott datolya
2 ek. ropogós kókuszchips
1 ek. bio kókuszolaj
1 csipet só
.
A KRÉMES TÖLTELÉKHEZ
1 csésze nyers kesudió (érdemes egy éjszakára beáztatni)
6 ek. kókuszolaj
juharszirup ízlés szerint
1 tk. spirulina por
1 csipet só

Első lépésként tegyük a tortakéreg hozzávalóit egy robotgépbe. Addig dolgoztassuk a robotgépet, amíg a massza textúrája omlóssá válik, de vigyázzunk arra, hogy ne aprítsuk túl. Majd a masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt formába, egyenletesre dolgozzuk, és mehet a hűtőbe pihenni. Második lépésként jöhet a töltelék! A beáztatott kesudióról leöntjük a vizet, robotgép segítségével felaprítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tortakérget kivesszük a hűtőből, és elsimítjuk rajta a krémet. Az egészet 1-2 órára a fagyasztóba helyezzük, amíg kellőképpen összeér.
Mi az a spirulina alga?
A spirulina vagy „zöld arany" egy 100%-ban természetes, magas tápértékű, erőteljes növényi alapú kiegészítő. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Szerepel az űrhajósok étrendjében is, mivel minden benne van, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Extra fehérjelöketet adhat vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt. Vegánoknak kötelező!