Az ideális alak elérésének titka: 8 fehérjében gazdag mag és dióféle az eredményes fogyásért
Igen széles palettával büszkélkedhetnek az élelmiszerpiacon a különböző diófélék és magvak, amelyek közül ma már nem csupán egy-két fajta elérhető; még egy közönséges élelmiszerboltban is rengeteg típus közül válogathatunk. A diófélék sózott, pörkölt, ízesített és blansírozott változatban csábítanak minket, magas fehérjetartalommal rendelkeznek, és emellett egészséges zsírokban is gazdagok. Bátran kijelenthetjük, hogy ezek az élelmiszerek az egészséges életmód részét képezik, és a diétába, illetve a fogyókúrába is könnyedén beépíthetők. Természetesen csak korlátozott mennyiségben, ugyanis ezek a fő vitamin- és ásványianyag-források elég magas szénhidráttartalommal rendelkeznek, így mértékkel kell fogyasztani őket. Ha azonban ideális mennyiséget eszünk belőlük, hamar érezhetjük áldásos hatásukat.
A diófélék több egészségügyi szempontból is hasznosak, hiszen igazi antioxidáns-bombák, amelyekben olyan flavonoidok, polifenolok és jótékony vegyületek találhatók, amelyek óvják sejtjeinket és segítenek ellenállóbbá tenni őket a szabad gyökök károsító hatásával, így az oxidatív stresszel szemben. Sok-sok fehérjét, rostot, káliumot, E- és B-vitamint tartalmaznak, de magnézium- és cinktartalmuk sem elhanyagolható. A mandula, a dió és egyéb csonthéjasok kordában tartják a koleszterinszintet és a vércukorszintet, továbbá hozzájárulnak a szív- és érrendszeri problémák csökkentéséhez.
A magok szintén létfontosságú tápanyagokkal látják el szervezetünket, rengeteg egészséges rostot, zsírt és fehérjét tartalmaznak. Áldásos hatással vannak a vér koleszterinszintjére, az emésztési folyamatokra és az immunrendszer általános működésére, és jó szívvel beépíthetők a fogyókúrába is.