Óriási hiba: Egész életünkben rosszul mostuk az epret! Így csináld, hogy tovább friss maradjon!
Hazánkban az eperszezon nagyjából április végén kezdődik és egészen júliusig tarthat, ám arra érdemes odafigyelni, hogy a korai eper egy része külföldről származik, nem magyar termés. Az eper, vagy más néven szamóca hihetetlenül népszerű gyümölcs, amit elsősorban talán finom ízének, másodsorban cuki, piros, magocskákkal borított külsejének, harmadsorban pedig magas vitamintartalmának köszönhet. Rendkívül sokféleképpen felhasználható gyümölcs, készíthetsz belőle szörpöt, limonádét, süteményt, lekvárt, de akár pálinkát, gyümölcsbort is.
Természetesen, bármi legyen is az, amit készítesz belőle, az első lépés mindig a mosás. Ha gyakran nézed a TikTok-ot, mostanra egy kicsit összezavarodhattál, hiszen egyre több olyan videó kerül fel a platformra, amelyben az emberek az epret szódabikarbónás-ecetes vízben áztatják felhasználás előtt, nem csak a csapvíz alá tartják pár másodpercre. Tényleg így lenne a helyes? Most utána jártunk, hogy kell megmosni az epret, hogy minél tovább friss maradjon!