
Így készíts szénhidrátcsökkentett kenyeret otthon!
Kivételesen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a kendermag fehérjepor a természet legértékesebb növényi eredetű fehérjeforrása, amelyet a nem vegánoknak is érdemes beépíteniük az étrendjükbe, különösen, ha rendszeresen edzenek, de feszesebb alakra és tónusosabb izmokra vágynak.
Ahogy korábban írtuk, a kendermagból nyert fehérje érezhetően csökkenti az étvágyat, fokozza az anyagcserét és szabályozza a vércukorszintet. Mindemellett csökkenthető a kenyerek és sütemények szénhidráttartalma, ha a receptekben javasolt lisztadag legalább felét finomra őrölt kendermagliszttel helyettesítjük – kipróbáltuk, és nem csalódtunk. Mostanra kedvenc alapanyagunkká vált a konyhában.

Ma a kedvenc nyári gyümölcskenyerünk újragondolt receptjét ismerhetitek meg.
Szénhidrátcsökkentett gyümölcskenyér kendermaglisztből
Hozzávalók
1 bögre liszt (fele kendermag, fele búzaliszt)
1 tojás
fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna
fél bögre zsírszegény joghurt
15 dkg áfonya és málna vegyesen, esetleg főzőbanán
6 evőkanál kókuszolaj
kókuszcukor ízlés szerint
egy csipet kardamom
pirított kókuszchips a díszítéshez
A hozzávalókat alaposan dolgozd össze egy nagy tálban, majd kókuszolajjal olajozd ki a sütőformát, és ezt követően tedd a tésztát sütőformába. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süsd.