
Hűsítő levesek, amelyeket főzés nélkül is elkészíthetsz
Merd bevallani, ne magyarázkodj azért, mert nem vagy egy konyhatündér. Megértünk, ha egyre kevesebb élvezettel veted bele magad a főzésbe, nem vagy egyedül. Tudjuk, hogy hol lennél szívesebben, mint a konyhában, de mégsem vagy ott. Egyperces zacskós leveseken pedig mégsem élhetsz egész nyáron. Egészségtelen, unalmas, ciki és kínos. Ezért most felfedjük a legtökéletesebb, könnyed és frissítő leves receptjeinket, amelyeket főzés nélkül is elkészíthetsz. Rajongani fogsz értük!
Őszibarack krémleves főzés nélkül
Hozzávalók
1 kg őszibarack
fél rúd vanília
2-3 dl zsírszegény tej
só
1 ek zsírszegény joghurt
citromlé
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és egyenletesen simára, krémesre dolgozzuk. Ízesítjük és a hűtőbe tesszük.
Extra tipp: friss menta vagy zsályalevelekkel is megbolondíthatjuk!
Újragondolt gyümölcsleves főzés nélkül
Hozzávalók
1 l narancslé
10 g vaníliás cukor
3-400 ml tejszín
50 dkg eper
2-3 őszibarack
20 dkg kék áfonya, szeder, málna - ízlés szerint, vegyesen
2 szelet ananász karika
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és egyenletesen simára dolgozzuk. Ízesítjük és a hűtőbe tesszük.
Ezek a hűsítő levesek jól illeszthetők a legtöbb étrendbe, mert magas a rosttartalmuk, és sok tápanyagot tartalmaznak, de egyenesen fogyni nem fogsz tőlük. Azonban ismerünk néhány természetes módszert és bevált trükköt, amelyek segítségével könnyedén megszabadulhatsz a zavaró pluszkilóktól.