Borítókép: Finomságok hétvégére, amikért cserébe rengeteg dícséretet bezsebelhetsz Forrás: Weheartit

Finomságok hétvégére, amikért cserébe rengeteg dícséretet bezsebelhetsz

Utoljára frissítve:
Cseresznyés-csokis keksz, citromkrém és mogyorólikőr házilag.

Krémes mogyorólikőr

Jó lesz, ha még ma nekiállsz, mert az elkészítési idő 2 nap.

Mi kell hozzá?

3 tojássárgája
15 dkg cukor
3 deci tejszín
2 dl rum
10 deka egész mogyoró

A mogyorót vágd darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le.

A kihűlt mogyorót add a rumhoz és 2 napig áztasd (2-3 deci rumban, attól függő-
en, ki milyen erősen szereti).

A tojást, cukrot, vaníliát keverd habosra.

Add hozzá a tejszínt, és gőz fölött állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd le.

A rumot szűrd le és keverd a krémhez.

Hétvégi ebéd,hétvégi ebéd receptek,hetvegi ebed otletek,hétvégi ebéd ötletek,hétvégi ebéd ötlet,hétvégi gyors ebéd,hétvégi ebéd házhozszállítás,hétvégi ebéd receptek képekkel,hétvégi ebéd tippek,olcsó hétvégi ebéd,hétvégi ebéd menü budapest,hétvégi ebéd mi legyen,hétvégi ebéd menü,Hétvégi ebédmenü,hétvégi ebéd budapest,finom hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd debrecen,hétvégi könnyű ebéd,diétás hétvégi ebéd,legjobb hétvégi ebéd,hétvégi egyszerű ebéd,hétvégi olcsó ebéd,mi legyen a hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd,desszert,finom desszert,csokis desszert,mogyrólikőr,mogyorólikőr,törökméz

Citromkrém

Elkészítési idő: 15 perc

2 egész tojás
2 tojássárgája
15 deka porcukor
6 deka vaj
2 citrom héja (a legjobb, ha Meyer citrom)

A citromhéjat, a tojásokat és a cukrot keverd el és alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett sűrítsd be.
Vedd le a tűzről és a kockákra vágott vajat keverd hozzá.
Töltsd üvegekbe.

Hétvégi ebéd,hétvégi ebéd receptek,hetvegi ebed otletek,hétvégi ebéd ötletek,hétvégi ebéd ötlet,hétvégi gyors ebéd,hétvégi ebéd házhozszállítás,hétvégi ebéd receptek képekkel,hétvégi ebéd tippek,olcsó hétvégi ebéd,hétvégi ebéd menü budapest,hétvégi ebéd mi legyen,hétvégi ebéd menü,Hétvégi ebédmenü,hétvégi ebéd budapest,finom hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd debrecen,hétvégi könnyű ebéd,diétás hétvégi ebéd,legjobb hétvégi ebéd,hétvégi egyszerű ebéd,hétvégi olcsó ebéd,mi legyen a hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd,desszert,finom desszert,csokis desszert,mogyorólikőr,csokis keksz
Hétvégi ebéd,hétvégi ebéd receptek,hetvegi ebed otletek,hétvégi ebéd ötletek,hétvégi ebéd ötlet,hétvégi gyors ebéd,hétvégi ebéd házhozszállítás,hétvégi ebéd receptek képekkel,hétvégi ebéd tippek,olcsó hétvégi ebéd,hétvégi ebéd menü budapest,hétvégi ebéd mi legyen,hétvégi ebéd menü,Hétvégi ebédmenü,hétvégi ebéd budapest,finom hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd debrecen,hétvégi könnyű ebéd,diétás hétvégi ebéd,legjobb hétvégi ebéd,hétvégi egyszerű ebéd,hétvégi olcsó ebéd,mi legyen a hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd,desszert,finom desszert,csokis desszert

Cseresznyés-csokis keksz

Elkészítési idő: 30 perc

5 deka egész, blansírozott mandula
5 deka aszalt cseresznye vagy meggy (de aszalt
vörös áfonya is jó)
10 deka min. 70%-os csokoládé
10 deka puha vaj
12 deka barna cukor
1 tojás
15 deka liszt
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
csipet só

A mandulát, a csokit és az aszalt cseresznyét késes robotgépben vágd fel egész apróra.
A lisztet keverd el a fahéjjal, sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval.
A vajat verd habosra a cukorral, majd add hozzá a felvert tojást és az apróra vágott gyümölcskeveréket.
Gyúrd össze az egészet a liszttel.
Formázz diónyi gombócokat és fektesd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben süsd kábé 8-10 perc alatt készre.
Amikor megsülnek a kekszek, még puhák, így nagyon óvatosan, spatula segítségével tedd hideg felületre őket.

Hétvégi ebéd,hétvégi ebéd receptek,hetvegi ebed otletek,hétvégi ebéd ötletek,hétvégi ebéd ötlet,hétvégi gyors ebéd,hétvégi ebéd házhozszállítás,hétvégi ebéd receptek képekkel,hétvégi ebéd tippek,olcsó hétvégi ebéd,hétvégi ebéd menü budapest,hétvégi ebéd mi legyen,hétvégi ebéd menü,Hétvégi ebédmenü,hétvégi ebéd budapest,finom hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd debrecen,hétvégi könnyű ebéd,diétás hétvégi ebéd,legjobb hétvégi ebéd,hétvégi egyszerű ebéd,hétvégi olcsó ebéd,mi legyen a hétvégi ebéd,hétvégi svédasztalos ebéd,desszert,finom desszert,csokis desszert

Karácsonyi törökméz

Elkészítési idő: 15 perc

22 deka cukor
80 ml kukoricaszirup
40 ml víz
2 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál vanília
½ teáskanál mézeskalács-
fűszerkeverék

A cukrot, kukoricaszirupot és vizet forrald össze 150 fokra.
Vedd le a tűzről és azonnal keverd hozzá a fűszereket és a szódabikarbónát.
Öntsd a forró, habos masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és hagyd teljesen kihűlni.
Törd darabokra és csomagold kedved szerint.

Tudod, hogyan kell elkészíteni a legegyszerűbb csokis desszertet?