
A gyomrod könyörögve kéri! A 7 legrosszab étel, ami kész pusztítást okoz a bélmikrobiomban - felejtsd el őket végleg!
A cukorral, felesleges kalóriákkal, szénhidrátokkal, egészségtelen zsírokkal és mesterséges összetevőkkel rendelkező feldolgozott élelmiszerek megzavarhatják a bélbaktériumok állapotát, és mind tudjuk, mi következik ennek a harmonikus egyensúlynak a felborulása következtében: puffadás, hasi problémák, emésztési gondok. A bélrendszerünknek egészséges tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy rendesen működjön, a túl sok feldolgozott élelmiszer azonban a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatások köréből igencsak kimarad, hiszen magas arányuk felboríthatja az egészséges egyensúlyt a bélrendszerben.
Kutatók és szakemberek számos vizsgálatot követően végre lerántották a leplet arról, hogy melyek a legbűnösebb feldolgozott élelmiszerek, melyek az egészséges bélrendszer útjában állnak. Ha meg akarod őrizni az egészséges bélmikrobiomod, nem szeretnél hasi diszkomforttal találkozni a mindennapok során, legnagyobb ellenséged a puffadás, és az egészséges táplálkozás híve vagy, mindenképpen kerülj el egyes élelmiszereket az emésztésed és a beleidben található baktériumok egyensúlyának fenntartása érdekében.
Íme a legrosszabbul feldolgozott élelmiszerek, melyek az egészséges bélmikrobiom útjában állhatnak!
Hogyan hozhatod rendbe a sérült mikrobiomot? Dr. Ónodi Levente gasztroenterológus elárulja a Testkép podcastban! Itt hallgathatod meg:
Az egészséges bélflóra (bélmikrobiom) a jólléted alapja, melynek elemzését akár a saját otthonodból is kezdeményezheted. Kényelmes, gyors és teljesen diszkrét. Egy bélflórateszt közel 1500 baktérium azonosításával meg tudja mondani, hogy hogyan kellene étkezned vagy épp diétáznod. A JOY-napok alatt most 20% kedvezménnyel veheted igénybe ezt a szolgáltatást az Endomedixnél!