Hogy mi? A statisztikák szerint, ha az alábbi a menü egy esküvőn, annak a házasságnak válás lesz a vége
Az esküvőszervezésbe szinte minden menyasszony belebolondul, ezért elképzelhető, hogy vannak olyan részletek, amiket nem gondolnak át olyan komolyan. Talán furcsán hangzik, de még az esküvői menü is lehet ilyen, ugyanis a WeddingWire friss kutatása szerint nagyon nem mindegy, mit kapnak enni a vendégek a nagy napon. Amennyiben ugyanis egy bizonyos étel kerül a tányérra, iszonyúan megnő a válás esélye. Hihetetlenül hangzik, pedig igaz!
Ha csirke az esküvői menü, nagyobb a válás esélye
A felmérésben összesen 1000 párt kérdeztek meg arról, mi volt az esküvői menü életük nagy napján és nagyon érdekes eredmények jöttek ki. A legszerencsétlenebb választásnak a csirke bizonyult, azoknak a pároknak csaknem az egyharmada (28 százalék) elvált már, akik annak idején erre tették le a voksukat.
A marha a második legrosszabb, amit megszavazhatsz, a válások 16 százalékáért lehet „felelős”. Harmadik helyen a pulyka áll, de ez csupán 5 százalékot ért el. A legkevésbé rizikósnak a zöldséges vegetáriánus rizottó tűnik, azok közül, akik elváltak, senki nem ezt rendelte a vendégeinek. Szinte teljesen veszélytelen a bárány, a hal, a tenger gyümölcsei is. Közepesen „ártalmas” lehet ugyanakkor a sajt, a kacsa, a sertés vagy a tészta, ezek mind 2-3 százalékot értek el.
„A hal, a vegetáriánus, vegán étkezés egyre nagyobb hangsúlyt kap az esküvőkön, hiszen világszerte sokan igyekeznek fenntarthatóbb életmódra váltani. Az USÁ-ban például tavaly 4 százalékkal kevesebb csirkehúst adtak el, mint a megelőző évben, miközben a hal vagy a tenger gyümölcseinek eladása nem változott” – tette még hozzá.