Forrás: gettyimages.com
Egy laza kis főzés? - Házi sajtos grissini
Sós nasi nélkül élni lehet, de nem érdemes!
Hozzávalók:
- fél kg liszt, 2 tasak instant élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, kb. 3 dl langyos víz, gouda sajt, olívaolaj.
Forrás: gettyimages.com
Elkészítés:
- A tésztához dolgozd össze alaposan kézzel vagy dagasztógéppel a lisztet, élesztőt, cukrot, sót majd a langyos vizet. Egy kis gömböc tésztát fogsz kapni aminek a tetejét szórd meg egy kevés liszttel, majd takard le egy konyharuhával és minimum fél órát hagyd meleg helyen dagadni/pihenni.
- Ezalatt melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Fontos, hogy a sütő aljába rakj egy közepes tepsibe vagy hőálló tálba vizet (kb. 3-4 cm magasságú víz férjen bele), ez majd sütés közben lesz fontos, így nem lesz kemény a grissini héja.
- Ha a tészta megdagadt, vágd négyfelé. Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, kend meg olívaolajjal és reszeld rá a sajtot gazdagon. Kézzel kicsit nyomkodd a tésztába, majd a tésztát 4-5 cm-es csíkokra vágd fel.
- Fogj meg egy csíkot, a két végét egymással ellentétes irányba kezdd el csavarni, jó alaposan, egészen addig míg a tészta engedi. Az összetekert csíkokat helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe és dobd be a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor már kicsit barnásra sült helyenként.
- Frissen, melegen és másnap kihűlve is csodálatos harapnivaló.