Száz kilót fogyott ezzel a recepttel: íme egy tökéletes reggeli receptje egy dietetikustól
A reggeli készítés mindig macerás, mert akár hétvégén, mikor otthon van az ember, akár rohan a hétköznapok mókuskerekében, a hagyományos szendvics-zöldség kombónál tovább nem jut az ötletelésben. Való igaz, hogy egy komoly villás reggelit több idő elkészíteni, és azt is aláírjuk, hogy az egészséges zabpehelyhez vagy a natúr joghurtos gyümölcsös kombinációhoz nem mindenkinek fűlik a foga korán reggel.
A jó reggeli a tartalmas, laktató, ám egészséges alapanyagokban rejlik. Sajnos sokan a nap indítását a szénhidrátban gazdag péksüteményekben és túlzottan feldolgozott élelmiszerekben találják meg, ami egészség szempontjából nem túl előnyös. Arról nem is beszélve, hogyha a fogyás a cél, ezek a termékek garantáltan gátat szabnak a kilók leolvadásának.
Az általános jó közérzet elérése érdekében érdemes olyan reggelit választani, ami fokozza az anyagcserét, tápanyagokban, vitaminokban gazdag és megfékezi a sóvárgást a délelőtt folyamán a további ellenállhatatlan finomságok irányába. Ilana Muhlstein dietetikus olyan receptet osztott meg nemrégiben a TikTok csatornáján (@nutritionbabe), mely tökéletes a karcsúsításhoz, egyszerűen elkészíthető, sőt, igen pénztárcabarát is! Ilana Muhlstein, aki egyébként jómaga is majd’ 100 kilótól szabadult meg, az alábbi fantasztikus receptet osztotta meg a nagyközönséggel:
Nincs másra szükségünk, mint kiolvasztott mélyhűtött spenótra, tojásra, reszelt sajtra, sóra, borsra, pitatésztára, és egy kis öntetre. Az elkészítés pedig a következő:
1. Olvasszuk ki a spenótot.
2. Verjük fel a tojásokat és ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal őket.
3. Adjunk hozzájuk némi reszelt sajtot is, még nyersen.
4. A tojást és a spenótot egy serpenyőben rántotta állagúra süssük össze. Ha kihűlt, tegyük be egy kis időre a hűtőbe, hogy ne legyen folyós az állaga, hagyjuk megszilárdulni, hogy be lehessen tölteni a pitába.
5. Miután kivettük a hűtőből, tölthetjük is a spenótos omlettet a bevágott pita tésztába.
6. Ilana ajánl az omletthez egy kis csípős szószt is, persze csak annak, aki kedveli. Ezzel meglocsolhatjuk a pita tetejét és már fogyaszthatjuk is.