Nemcsak a fogyásban segít, hanem a rák ellen is felveszi a harcot ez az idényzöldség!
A cukkini valóságos sztárja a nyári konyhának. Könnyen termeszthető, rendkívül sokoldalú, és ami a legfontosabb, tele van egészséges tápanyagokkal. Gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, különösen kiemelkedő C-, A-, K- és B6-vitamin-, valamint mangán- és káliumtartalma. Ezek az esszenciális tápanyagok fontos szerepet játszanak a szervezet működésében, az immunrendszer erősítésétől a vércukorszint szabályozásáig.
Azonban a jótékony hatások mentén haladva, a cukkini nem csupán a vitaminokban gazdag. Magas a rosttartalma is, amely segíti az emésztést, és hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Mindemellett rendkívül alacsony a kalóriatartalma, így ideális választás a fogyókúrázók számára is.
Így érdemes fogyasztani
A cukkini rendkívül sokoldalú zöldség, nyersen vagy főzve is fogyasztható. Adható salátákhoz, levesekhez, rántottákhoz, töltelékekhez, sőt süteményekbe is süthető. A cukkini héja sok tápanyagot tartalmaz, ezért érdemes héjastul fogyasztani. Az íze enyhén édeskés, így jól harmonizál más zöldségekkel, fűszerekkel és gyógynövényekkel.
A cukkini egy finom, tápláló és sokoldalú zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Könnyen beilleszthető a legtöbb étrendbe, és remek módja annak, hogy javítson az általános egészségi állapotodon. Arról nem is szólva, hogy a fogyókúrás receptekhez kitűnő választás lehet alacsony kalóriatartalmának köszönhetően.
Íme a cukkini jótékony hatásai!
Az Éva magazin írása.