
Mi legyen az ebéd? Az új kedvencünk ez a szuperegészséges csicseriborsókrém bruschettához
Kend pirítós kenyérre, megpakolva avokádóval és paradicsommal. Nem vegán verzióban buggyantott vagy tükörtojással is csodás, vagy egy kis kecskesajttal, illetve tonhallal és rukkolával is elkészítheted. A receptben szereplő mennyiség akár egy hétre is elegendő, és eláll a hűtőben.

Recept:
10 adag
Elkészítési idő: 40 perc
Tépérték adagonként: 770 kJ, 184 kcal, 29 g szénhidrát, 4 g rost, 6 g fehérje, 4 g zsír, ebből telített 0,5 g, 363 mg nátrium
1 evőkanál extra szűz olívaolaj, plusz még egy kicsi a kenyérre
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 lila hagyma, apróra kockázva
1 répa, apróra kockázva
1 angolzeller, apróra kockázva
125 ml fehérbor
450 g konzerv csicseriborsó, leszűrve és átöblítve
1 csokor spenót
60 ml víz, plusz még ha szükséges
1⁄2 csokor petrezselyem, durvára vágva
1 vekni rusztikus kenyér
Hevítsd az olívaolajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, hagymát, répát és zellert. Pirítsd 4 percig, vagy amíg puha és áttetsző nem lesz.
Öntsd hozzá a bort és redukáld teljesen (vagyis párologtasd el). Add hozzá a csicseriborsót, spenótot és vizet. Főzd 20 percig (ha kell, pótolva a vizet). A főzés utolsó perceiben keverd bele a petrezselymet. Az egészet törd össze krumplinyomóval és vedd le a tűzhelyről.
Vágd a kenyeret 10 szeletre, hintsd meg őket olajjal, és pirítsd grillen. Kend a csicseriborsókrémet a kenyerekre.