Forrás: Getty Images
Chrissy Teigen zöldfűszeres csirkesültje – nem csak haladóknak
Csirkét sütni nem nagy ördöngösség. Na, de úgy megsütni, hogy a husi porhanyós és szaftos maradjon, na meg kellőképpen ízletes, az már szinte művészet.
Ezért is örültem annyira, amikor belebotlottam Chrissy Teigen receptjébe, amiről üvölt, hogy mennyire aromás és vajpuha lesz a végeredmény. Ha te is tennél vele egy próbát, mutatjuk a receptet!
Zöldfűszeres csirke
Hozzávalók
- 115 g vaj
- 2 ek. fokhagyma (zúzott)
- 1 ek. szárított petrezselyem
- 1 citrom
- 4 csirkecomb
- 700 g burgonya
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése
- Egy tálban keverd össze a vajat, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromhéjat, majd ízesítsd sóval, és keverd jól össze.
- Karikázd fel a citromot, szedd ki belőle a magokat, és egy időre tedd félre.
- Tisztítsd meg, majd töröld szárazra a csirkecombokat, mindkét oldalukat sózd, borsozd, és ezt is tedd félre egy időre.
- Mosd meg, ha szükséges hámozd is meg, majd szeleteld fel a burgonyát.
- Fogj egy tepsit és kend ki két evőkanál vajjal, helyezz rá pár réteg burgonyát, sózd, borsozd, és, ha kedved tartja önts rá egy kevés olívaolajat.
- Fektesd a csirkecombokat a burgonyára, kend meg őket a maradék fűszeres vajjal, és tegyél mindegyik husira egy-egy szelet citromkarikát.
- 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd egy óra hosszat, vagy amíg a csirke bőre és a burgonya aranybarna és ropogós nem lesz. (Sütés közben néhányszor locsold meg a csirkét a fűszeres vajjal.)
Via: popsugar