Borítókép: Chrissy Teigen zöldfűszeres csirkesültje – nem csak haladóknak Forrás: Getty Images

Chrissy Teigen zöldfűszeres csirkesültje – nem csak haladóknak

Mojzes Nóra szerző fotója
Csirkét sütni nem nagy ördöngösség. Na, de úgy megsütni, hogy a husi porhanyós és szaftos maradjon, na meg kellőképpen ízletes, az már szinte művészet.

Ezért is örültem annyira, amikor belebotlottam Chrissy Teigen receptjébe, amiről üvölt, hogy mennyire aromás és vajpuha lesz a végeredmény. Ha te is tennél vele egy próbát, mutatjuk a receptet!

Zöldfűszeres csirke

Hozzávalók

  • 115 g vaj
  • 2 ek. fokhagyma (zúzott)
  • 1 ek. szárított petrezselyem
  • 1 citrom
  • 4 csirkecomb
  • 700 g burgonya
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítése

  1. Egy tálban keverd össze a vajat, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromhéjat, majd ízesítsd sóval, és keverd jól össze.

  2. Karikázd fel a citromot, szedd ki belőle a magokat, és egy időre tedd félre.

  3. Tisztítsd meg, majd töröld szárazra a csirkecombokat, mindkét oldalukat sózd, borsozd, és ezt is tedd félre egy időre.

  4. Mosd meg, ha szükséges hámozd is meg, majd szeleteld fel a burgonyát.

  5. Fogj egy tepsit és kend ki két evőkanál vajjal, helyezz rá pár réteg burgonyát, sózd, borsozd, és, ha kedved tartja önts rá egy kevés olívaolajat.

  6. Fektesd a csirkecombokat a burgonyára, kend meg őket a maradék fűszeres vajjal, és tegyél mindegyik husira egy-egy szelet citromkarikát.

  7. 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd egy óra hosszat, vagy amíg a csirke bőre és a burgonya aranybarna és ropogós nem lesz. (Sütés közben néhányszor locsold meg a csirkét a fűszeres vajjal.)

Via: popsugar

Gwyneth Paltrow carbonara receptje