
Hoppá! Betiltották a kedvenc rágcsánkat: rákkeltő, sejtkárosító anyagok vannak benne
Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nagyon alapos kutatást végzett az füstölt szalonnás ízesítő aromák egészségre gyakorolt hatásairól. Sajnálatos módon az eredmények roppant aggasztóak voltak, ugyanis a kutatásból kiderült, hogy ezek komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban. Ezek a vegyi anyagok sejtkárosító hatásúak, növelik a rák kialakulásának kockázatát.

Fontos tudni, hogy ez nagyon veszélyes, hiszen a sejtkárosodás megváltozása növelheti a rák és más örökletes betegségek kialakulásának kockázatát. Az Unió így arra a döntésre jutott, hogy betiltja a füstölt szalonnás ízesítésű ételeket. Ennek oka az, hogy miután a hatása nagyon súlyos, így nem lehet meghatározni egy biztonságos mennyiséget.
A megállapodást áprilisban véglegesítették, innentől kezdve két éven belül kötelező ezeket a termékeket kivezetni az üzletekből.
9 étel, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát!
Az Éva magazin írása.