Az orvosok egyetértenek: Tényleg ez a legjobb étel a ráncok eltüntetésére
Minden nő életében eljön az a pillanat, mikor reggel tükörbe néz, és konstatálja, bizony, a szarkalábak és a ráncok egyre csak sokasodnak. Szerencsére abban a korban élünk, mikor hiúságunk ellenszereként nagyon sok praktikát vethetünk be. Az interneten százával találunk a témával foglalkozó webshopokat, és ott vannak a drogériák is tele rengeteg féle és fajta termékkel mindenféle bőrtípusra. De mi van akkor ha nem szeretnénk elveszni a ráncok elleni harc sűrű erdejében, és egy olyan praktikához szeretnénk nyúlni ami természetesebb, összeköti a kellemest a hasznossal, és nem utolsó sorban, az orvosok egyöntetű véleménye alapján, ez a legjobb módszer, hogy egy lépéssel bőrünk elöregedése előtt járjunk.
Az avokádó jelenleg is az egyik legfelkapottabb, legsokrétűbb gyümölcs, de nem csak íze és az egészségre gyakorolt hatása miatt érdemes fogyasztani. Trista Best, a Balance One amerikai székhelyű cég dietetikusa szerint:
Nem mond újat senkinek a tény, amit megeszünk, ugyanolyan fontos, mint az, amit az arcunkra kenünk. Ezeket az ételeket több szempont alapján kell kiválasztanunk. Antioxidáns és vitamin tartalmukon túl, a kollagén termelésének elősegítése is szempont.
A szervezetünk természetes úton is állít elő E-vitamint, amit faggyú formájában juttat a bőr pórusain keresztül a felszínére. A megfelelő faggyú termelés biztosít feszes, élénk és ragyogó bőrt. Mondani sem kell, az avokádó - többek közt - rendkívül gazdag E-vitamin forrás.
Ezen kívül az avokádó C-vitamin tartalma miatt segíti a méregtelenítést is, ami jótékony hatást gyakorol a vesénk és a májunk számára. Ez a két szerv felelős a szabad gyökök és a szervezetben található méreganyagok eltávolítására, ami kevesebb ráncot, és szebb, ragyogóbb arcbőrt eredményez. És valljuk be az avokádó finom is, tehát ez egy win-win szituáció!