Aszpartám helyett! Az orvosok szerint ez a legegészségesebb édesítőszer, ha laposabb hasat szeretnél
Ha te sem szereted feketén a kávét, de fontos számodra az egészség, így kerülöd a cukrot, és igyekszel kiiktatni az olyan mesterséges édesítőszert is, mint például a most porondra került aszpartám, akkor a dietetikusok legújabb helyettesítő javaslatának te is örülni fogsz! A legújabb kutatások szerint ugyanis a fahéjnak és a szerzetesgyümölcsnek is van édesítő hatása, ráadásul nemcsak a reggeli kávét teszik még ízletesebbé, hanem számos, további jótékony hatással vannak a szervezet számára, így fel sem merülnek az olyan kérdések esetükben, mint amik az utóbbi időben az aszpartámot érték, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb mesterséges édesítőszer emésztési problémákat és puffadást okoz. Szóval hogy mit használj helyettük, amik nemcsak egészségesebbek, de még az emésztésednek is jót tesznek? Fahéjat és szerzetesgyümölcsöt!
Ezért imádjuk a fahéjat
Próbáld ki, hogy a következő kávédat cukor helyett fahéjjal teszed édesebbé! A fahéj, a cukorral ellentétben úgy élénkíti az anyagcserét, hogy mégsem emeli meg a vércukor szintet, továbbá nem hizlal, semmilyen káros mellékhatással nem rendelkezik, sőt, épp ellenkezőleg, fokozza a zsírégetést, de a kutatók, általános gyulladáscsökkentő hatását már régóta beigazolták. Jótékony módon támogatja az anyagcserét, segít a fertőzések legyőzésében, ráadásul szuper ízesítő is! A fahéj az egyik legtermészetesebb édesítőszer, melynek karakteresen fűszeres íze még finomabbá varázsolja az ételeket, vagy épp az italokat! Bizonyítottan javítja a memóriát, a hangulatingadozásra is jótékonyan hat, sőt, még a 2-es típusú diabétesz kezelésében is elismert természetes orvosságként tartják számon, mivel hozzájárul a stabil vércukorszint fenntartásához.
A szerzetesgyümölcs előnyei
Bár fűszerként kevésbé ismert, vagy népszerű, a szerzetesgyümölcs is jó választás, ha valami édesebb ízre vágysz. A táplálkozástudományi szakemberek között szintén elismert gyulladáscsökkentő, valamint az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt, de rendszeres fogyasztása köztudottan javítja a memóriát és a hangulatra is pozitívan hat. Természetesen édes, ráadásul még az antioxidáns-tartalma is kimagasló, így tökéletes választás a reggeli kávé édesítésére.
Jó hír tehát, hogy a cukron és az egyéb, mesterségesen előállított, kétes hírnevű édesítőszereken túl is számos alternatíva létezik a természetesebb édes ízek kedvelőinek. Csupán nyitottnak kell lenni az újdonságok felfedezésére, és az elsőre szokatlannak tűnő alapanyagok kipróbálására.