Borítókép: Tudhat valamit! Ezekből áll Anna, az örökmozgó hercegnő érdekes diétája Forrás: Getty Images

Tudhat valamit! Ezekből áll Anna, az örökmozgó hercegnő érdekes diétája

Ha egy lány számára megadatik az a csodálatosan kivételes helyzet, hogy az uralkodói család oszlopos tagja, sőt királyi hercegnője lehessen, gondolhatnánk reggelije, ebédje és a vacsorája is, rangjának megfelelően, fényűző és extravagáns. Kétségtelen, hogy a néhai II. Erzsébet királynő leánya egy sereg, jobbnál-jobb magánszakácsra bízhatná konyhája vezetését, sőt a világ leghíresebb éttermeibe szóló meghívások ezreit is elfogadhatná akár minden este, Anna étkezésében, töretlen és kitartó szolgálatához hasonlóan, mindig a praktikum élvez elsőbbséget.

Ami reggelijét, mint a nap első étkezését illeti, Anna hercegnő elsősorban magas cukortartalmú gyümölcsöket, különösen a trópusi banánt részesíti előnyben, mellyel kapcsolatosan gyakorta van egy bizarrnak mondható kérése is, ugyanis jobban szereti, ha lejárt szavatosságú. Darren McGrady, a hírnévre szert tett korábbi királyi séf elmondta, hogy Anna „szinte mindig a majdnem fekete, finomabban úgy is mondhatnánk, túlérett banánokat részesítette előnyben, mert azok sokkal könnyebben emésztődnek és nagyobb adag energiát adnak a gyakorta kimerülésig hajszolt szervezete számára".

Forrás: Getty Images

Jóllehet, a királyi hercegnő rendszeres étkezési szokásairól nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre, köztudott róla, hogy szívesen fogyaszt ebédre sós, füstölt heringet, többnyire az egészséges mondható vajas újburgonya és valamilyen vegyessaláta kíséretében. A MailOnline lap szerint Anna, személyiségének megfelelően, sosem volt a dúskálás és a túlzott kulináris kényeztetés híve. Időnként még az is előfordult, hogy vacsoravendégeinek sertéspástétom-konzervet, vagy egy-egy Fray Bentos-féle, mikróhullámú sütőben megmelegíthető steak és vese-pitét tálaltatott.
Anna hercegnő, aki édesapjához hasonlóan a vadászat igazi szerelmese, gyakran és előszeretettel fogyaszt vadhúst, főleg szárnyasokat vacsorára. Kedvence az a fácán, mely egy igazán sajátos recept alapján készül. Az étel megalkotója, John William, a Ritz kiemelkedő tehetségű séfje a következőket mondta az étellel kapcsolatosan a Country Life-nak magazinnak:

Alapvetően egy pár egész fácánt megpárolunk, majd leszedjük a csontról, feldaraboljuk és melegen tartjuk a párolólevében. Később csak hozzáadjuk a frissen felvert tejszínhabot, amelyet egy órán át a hűtőben hagyunk, hogy megdermedjen, és egy jó adag Green Label mangó chutney-val összekeverjük.

Ami a desszerteket illeti, a hercegnő, a praktikusság mellett, édesanyjához hasonlóan, többnyire a csokoládé híve. A jégkrémekkel való kapcsolata egyszerűen legendás. Egyes források szerint Mark Philips kapitánnyal való házasságkötésére fejlesztették ki a britek által kedvelt mentás-csokoládés fagylaltot, mely eredetileg a Mint Royale nevet viselte.
„Végül is az ember azt szeretné, ha legkésőbb 21.15-re mindenki elhagyná a házat" - mondta Anna a vacsorapartikról, majd hozzátette - „Desszertként többnyire egy csokis jégkrémet, valami Magnum-félét adok nekik, hogy azt már a kocsiban fogyasszák el."
Török Zoltán Patrik, a Windsorék - A Brit Királyi Család történészének írása.