A feldolgozott élelmiszer, amit soha nem lenne szabad reggel 8 óra előtt enned a szakértő szerint
Betéve tudod a leckét, miszerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mégis rendszeresen gyomorgondok gyötörnek a délelőtt folyamán? Talán rosszul választod meg a reggelidet, főleg, ha a sarki kávézóból egy friss muffinnal a kezedben távozol! Főleg, ha még fogyni is szeretnél. Ugyanis hiába tűnik jó ötletnek egy gyümölcsös, zabpelyhes változat, a stabil energiaháztartás és a kiegyensúlyozott vércukorszint érdekében jobb lesz, ha a reggeli helyett inkább csak a délutáni nasinak, uzsonnára fogyasztod a kedvenc süteményedet!
„A hasi zsírpárnák és a deréktájékon lerakódott felesleges kilók egyik legnagyobb veszélyforrása a reggeli pékáruk rendszeres fogyasztása” - hívja fel a figyelmet Candace Stone funkcionális edző és táplálkozási tanácsadó. „Az egyik legrosszabb választás pedig az áfonyás muffin, mert amellett, hogy tele van finomított cukorral és liszttel, még zsiradékban is gazdag, így az emésztőszervekben gyulladásokat okozhat, hiába álcázza magát egészséges, gyümölcsös alternatívának” - tájékoztat a táplálkozási szakértő, aki azt is elárulja, hogy a növényi olajok erősen gyulladás keltőek, és túlzott fogyasztásuk számos egészségügyi problémához vezethet, de a dietetikus még egy fontos magyarázattal szolgál.
„Ha muffinnal kezded a napodat, azzal a szervezetedet felülteted egy olyan vércukorszint-hullámvasútra, ami az egész napi energiaháztartásodra rossz hatással lesz, eleinte nap közben hirtelen fáradékonyságot tapasztalhatsz, majd rád tör a farkaséhség, miközben elkezd lerakódni a zsír, legfőképp a derék környékén, arról nem is beszélve, hogy a sok cukor hatására valószínűleg csak még több cukrot fogsz kívánni, így ez különösen egészségtelen módja a nap indításának. Ehelyett inkább válassz olyan ételeket, amelyek segíthetnek stabilan tartani a vércukorszintedet” - javasolja a szakértő, galériánkban most meg is nézheted melyek ezek!