A szakértők szerint az alacsony kalóriatartalmú édességek megdöbbentő hátránya
Ha le szeretnél adni pár kilót vagy vigyázni szeretnél az alakodra, de imádott az édességeket, akkor az alacsony kalóriatartalmú nasik, rágcsálnivalók és desszertek jó kompromisszumnak tűnhetnek. Hiszen elméletben a dolog abszolút működik, anélkül kényeztetheted magad, hogy jelentősen megnövelnéd a cukor- és kalóriabeviteled az adott napom - de akkor mégis mi ezzel a probléma?
Nos, az ilyen típusú alacsony kalóriatartalmú édességekben jellemzően mesterséges édesítőszerek találhatók, amiknek bizony megvan az egészségügyi kockázata, még ha erről kevés szó esik is. Michele Canon táplálkozási szakértő szerint pedig még az is lehet, hogy épp ezek miatt fog többet mutatni alattad a mérleg.
Mert a kevesebb kalória nem mindig egészségesebb!
Ennek egyik oka, hogy ezek az összetevők nagymértékben feldolgozottak, ami komoly terheket róhat szervezetünkre. Valamint az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekben található mesterséges édesítőszerek gyakran emésztési problémákat okozhatnak. Ez azért van így, mert az édes íz már önmagában felkészítheti szervezetünket a cukor feldolgozására, amit aztán valójában nem kap meg. A végeredmény pedig egy lassabb anyagcsere:
Ez pedig pont az ellenkezője annak, amit az alacsony kalóriatartalmú édességekkel szeretnénk elérni. Szóval mit tehetsz, ha rád jön a nassolhatnék? A szakértő szerint nem baj, ha időnként belekóstolsz egy természetes alapanyagokból készült desszertbe, amíg mértékletességet gyakorolsz.
Hangzik el a Michele Canon szájából a már oly sokszor hallott mondat, amit valóban érdemes megfogadni ahelyett, hogy a mesterséges édesítőszerekben keresnéd a megoldást!