
7 zöldség, ami képes lelassítani a bőr öregedését - késleletik a ráncok és a megereszkedett bőr kialakulását!
Azt már mind tudjuk, hogy a vitaminokban gazdag élelmiszerek sokat segíthetnek a bőr egészsége szempontjából, hiszen a tápláló ételek segíthetnek elérni és fenntartani az egészséges és ápolt bőrt. A kiegyensúlyozott étrend nemcsak a szervezet működésére lehet pozitív hatással, hanem a bőr állapotára is, melynek sok vitaminra, ásványi anyagra és zsírsavra van szüksége a sejtek helyreállításához, a sebek gyógyulásához, a nedvesség megtartásához, a káros UV-sugárzás elleni védelemhez és a rugalmasság fokozásához.
Ezzel szemben a helytelen táplálkozás negatív következményekkel járhat. A finomított cukrok és szénhidrátok, a feldolgozott élelmiszerek és a magas telített zsírtartalmú ételek fogyasztása bőrgyulladást okozhat, a bőr idő előtti öregedéséhez vezethet, általuk a bőr elveszítheti rugalmasságát és feszes mivoltát, könnyen ráncossá válhat és megereszkedhet, sőt, olyan betegségek is kialakulhatnak, melyek komoly esztétikai és egészségügyi gondokat vonhatnak maguk után – ilyenek a pattanások, az ekcéma és a száraz bőr következtében kialakult problémák. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján naponta legalább 400 gramm zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az egészségünk biztosítása végett, és az étkezéseket napi 5 adagra lenne ideális szétbontani, kis porciókra. Persze a mai rohanó világban, ahol az embernek éppen hogy van ideje egy reggeli erős feketét magába dönteni, és a mindennapi hajrában szinte alig jut idő ebédelni vagy egy nyugodt vacsorát elkölteni, mondhatjuk, hogy ez nem mindig kivitelezhető, ám a tényen nem változtat, hogy meg kell próbálni az ajánlott mennyiséget minden egyes nap bevinni a szervezetünkbe. Ha elegendő vitamintés a megfelelő zöldségeket fogyasztjuk, azzal ráadásul bőrünk szépségét is támogathatjuk, amik csodát tesznek és még az öregedés jeleivel is felveszik a harcot.