
14 hétköznapi használati tárgy, amit elfelejtünk tiszítani, pedig kellene...
Pár hete megírtuk, hogy a rézen például nem szeretnek meg maradni a kórokozók, régen többek között ezért készült minden fogó, kilincs ebből a fémből, manapság inkább mást használnak a gyártók, és ezzel növelik a baktériumok, vírusok terjedését.
De nemcsak a fém, a műanyagok, bőr, műbőr és még számtalan anyag sokáig életben tartja a kórokozókat, sőt egyes gyakori használati tárgyak kifejezetten jó táptalajt adnak a kórokozóknak.

Például bőrt és műbőrt tisztíthatsz szappanos vízzel vagy klórmentes fertőtlenítővel, de a műanyagokra nyugodtan rámehetsz az erősebb vegyszerekkel is. A fertőtlenítő mosás textilek esetén 60 foknál kezdődik, de azért jól nézd meg, hogy az adott anyagot lehet-e ennyi fokon mosni, vagy tönkremegy. Ha 60 foknál hidegebben lehet csak mosni, akkor áztasd be a ruhát mosószeres vízbe mosás előtt vagy a mosógépben állíts be előmosást.
A következő 14 hétköznapi tárgy sokkal koszosabb, mint gondolnál, tiszítsd gyakrabban!
Szappannal tisztított zöldségek, mosogatószerrel súrolt gyümölcsök. Egy gyomorrontást kockáztatsz, ha rosszul tiszítod meg az élelmiszereket...