10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Valójában a rák a 40-es és 50-es éveikben járó nők első számú gyilkosa, a szívbetegségek pedig a második helyen állnak a szakértők szerint. A cukorbetegség és az agyvérzés is belekúszik a képbe, ahogy az 50-es és 60-as éveibe lép az ember.
A Women's Midlife Health 2015-ös tanulmánya szerint az autoimmun betegségek – különösen a reumás ízületi gyulladás, de a lupusz, a Crohn-betegség, a cöliákia és a sclerosis multiplex – nem mindig halálos kimenetelűek, de aránytalanul nagy mértékben érintik a középkorú és azon túli nőket.
Felicia Stoler táplálkozási szakértő a lassabb anyagcserét és a változó hormonokat okolja sok ilyen egészségügyi kockázatért. Ha továbbra is azt a diétát követjük, amely a 20-as és 30-as éveink alatt bevált, akkor nagy bajba kerülhetünk – mondja.
Egészséges ételek 40 év felett
A szakértők szerint, ha az alábbi élelmiszerek nagy részét hozzáadjuk az étrendhez – különösen, ha emellett sok más, egészségtelent elhagyunk, például a reggeli kalácsot –, az segíthet elkerülni azokat az egészségügyi problémákat, amelyek a 40-es éveink alatt nagyobb valószínűséggel alakulnak ki.
Galériánkban mutatjuk is, milyen ételek fogyasztását ajánlják a dietetikusok 40 éves kor felett!
Az Éva magazin írása.