Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja

Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja
Forrás: Pexels

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Februárban újraindul az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért pályázat

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2023-ban második alkalommal indítja el az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért programot. A pályázat 2021-ben nem várt sikert aratott, hiszen az országban egyedi módon autizmus-spektrumzavarral élő fiatal tehetségek kibontakozásában nyújtottak segítséget. Az első program keretein belül az Alapítvány közel 30 millió forintot adományozott a kiválasztott fiataloknak.

Az AUTTALENT 2023 – Együtt a tehetségekért pályázat azért jött létre, hogy segítőkezet nyújtson azon családoknak, akiknek támogatásra van szükségük gyermekük vagy akár saját maguk fejlesztésében. A 2023. február 15-én elindult pályázatra olyan 6-30 év közötti, autizmussal élő fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen területen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. A pályázatra több kategóriában is jelentkezhetnek az érdeklődők, például zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), sport, tudomány (kutatás, fejlesztés, innováció) számítástechnika területén, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő tevékenységekre, programokra. Az igényelhető támogatás az idei évben is 100.000 Ft és 1.000.000 Ft között van.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben először írta ki az AUTTALENT - Együtt a Tehetségekért pályázatot, melyre több, mint 100 nevezés érkezett Magyarország teljes területéről. A nevezésekből egy 12 fős kuratórium végül 44 tehetséges fiatalnak ítélte meg a pályázatban igényelt összeget, így összesen közel 30 millió forint értékben sikerült támogatást nyújtani.

A kuratóriumi tagok kiválasztása során fontos szempont volt, hogy különböző szegmensekből érkező kurátorok segítsék az elbírálást, így a kuratóriumban az idei évben is többek között pedagógiai, üzleti, kommunikációs vagy művészeti pályán tevékenykedő szakemberek tanulmányozzak majd át a pályázatokat.

A tehetséggondozó program célja a fejlesztések támogatásán kívül az edukáció, hiszen a pályázaton keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy tabuk nélkül beszélgethessünk az autizmusról és ezáltal elősegítsük a tehetséges autizmus-spektrumzavarban érintett fiatalok integrációját.

Szeretnénk, ha az autizmus ügye minél több emberhez eljutna. Az autizmus egy spektrumzavar, mely széles skálán mozog, így változatos jelei vannak az állapotnak, ebből kifolyólag nehezen felismerhető. A közhiedelemmel ellentétben az autizmussal élők nem esőemberek, de vannak olyan fiatalok, akik kiemelkedően tehetségesek bizonyos területeken. Az AUTTALENT ezen tehetségek kibontakozásában és megtalálásában nyújt segítséget. Nagyon izgalmas volt látni a 2021-es pályázat során, hogy ilyen nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt. A tehetséggondozó program segítségével az adott területet fejleszteni, bővíteni, a lehetőségekhez mérten kiaknázni tudják a családok. Mi ebben szeretnénk őket támogatni és örülünk annak, hogy sokan szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

- Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke.

AZ AUTTALENT 2023 -Együtt a tehetségekért pályázatra 2023. február 15-től, június 30-ig lehet jelentkezni az Együtt az Autistákért Alapítvány weboldalán található űrlap kitöltésével.

További információ a pályázatról itt olvasható: https://egyuttazautistakert.hu/auttalent-2023/

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.