Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja

Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja
Forrás: Pexels

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Facebook
Twitter
Pinterest

Februárban újraindul az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért pályázat

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2023-ban második alkalommal indítja el az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért programot. A pályázat 2021-ben nem várt sikert aratott, hiszen az országban egyedi módon autizmus-spektrumzavarral élő fiatal tehetségek kibontakozásában nyújtottak segítséget. Az első program keretein belül az Alapítvány közel 30 millió forintot adományozott a kiválasztott fiataloknak.

Az AUTTALENT 2023 – Együtt a tehetségekért pályázat azért jött létre, hogy segítőkezet nyújtson azon családoknak, akiknek támogatásra van szükségük gyermekük vagy akár saját maguk fejlesztésében. A 2023. február 15-én elindult pályázatra olyan 6-30 év közötti, autizmussal élő fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen területen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. A pályázatra több kategóriában is jelentkezhetnek az érdeklődők, például zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), sport, tudomány (kutatás, fejlesztés, innováció) számítástechnika területén, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő tevékenységekre, programokra. Az igényelhető támogatás az idei évben is 100.000 Ft és 1.000.000 Ft között van.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben először írta ki az AUTTALENT - Együtt a Tehetségekért pályázatot, melyre több, mint 100 nevezés érkezett Magyarország teljes területéről. A nevezésekből egy 12 fős kuratórium végül 44 tehetséges fiatalnak ítélte meg a pályázatban igényelt összeget, így összesen közel 30 millió forint értékben sikerült támogatást nyújtani.

A kuratóriumi tagok kiválasztása során fontos szempont volt, hogy különböző szegmensekből érkező kurátorok segítsék az elbírálást, így a kuratóriumban az idei évben is többek között pedagógiai, üzleti, kommunikációs vagy művészeti pályán tevékenykedő szakemberek tanulmányozzak majd át a pályázatokat.

A tehetséggondozó program célja a fejlesztések támogatásán kívül az edukáció, hiszen a pályázaton keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy tabuk nélkül beszélgethessünk az autizmusról és ezáltal elősegítsük a tehetséges autizmus-spektrumzavarban érintett fiatalok integrációját.

Szeretnénk, ha az autizmus ügye minél több emberhez eljutna. Az autizmus egy spektrumzavar, mely széles skálán mozog, így változatos jelei vannak az állapotnak, ebből kifolyólag nehezen felismerhető. A közhiedelemmel ellentétben az autizmussal élők nem esőemberek, de vannak olyan fiatalok, akik kiemelkedően tehetségesek bizonyos területeken. Az AUTTALENT ezen tehetségek kibontakozásában és megtalálásában nyújt segítséget. Nagyon izgalmas volt látni a 2021-es pályázat során, hogy ilyen nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt. A tehetséggondozó program segítségével az adott területet fejleszteni, bővíteni, a lehetőségekhez mérten kiaknázni tudják a családok. Mi ebben szeretnénk őket támogatni és örülünk annak, hogy sokan szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

- Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke.

AZ AUTTALENT 2023 -Együtt a tehetségekért pályázatra 2023. február 15-től, június 30-ig lehet jelentkezni az Együtt az Autistákért Alapítvány weboldalán található űrlap kitöltésével.

További információ a pályázatról itt olvasható: https://egyuttazautistakert.hu/auttalent-2023/

Videók

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Kép
Életmód

Toplista: Minden idők 10 legszexibb férfi tévés karaktere

Csak helyeselni tudunk a listán szereplő nevekkel!

Kép
Sztárok

Azt mondták, nem elég jó modellnek! Így változott át szende tinilányból a kifutók csillagává Kate Moss

Sokan nem hittek Kate Mossban, mert azt mondták, hogy nem az a tipikus szupermodell alkat! Nézd meg az akkor és most fotóit!

Kép
Életmód

8+1 meglepő dolog, amit sörnyitóként használhatsz otthonodban: nem lesz többé probléma, ha elbújt a fiókban!

Mutatunk 9 mindennapi háztartási tárgyat, amellyel hozzáférhetsz kedvenc italaidhoz, akár sörnyitó nélkül is! Ezek a technikák tényleg beválnak!

Kép
Életmód

Dűne akkor és most: kinek állt jobban a szerep?

Az idei év egyik legnagyobb filmsikere a Dűne: Második rész, ám Frank Herbert regényét már negyven éve is feldolgozták.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek a márciusi telihold agresszív változásokat hoz az életébe

2024 tavaszának első teliholdja különleges meglepetéseket tartogat a csillagjegyeknek.