Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja

Újra várja a jelentkezőket az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséggondozó programja
Forrás: Pexels

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Februárban újraindul az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért pályázat

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2023-ban második alkalommal indítja el az AUTTALENT 2023 - Együtt a tehetségekért programot. A pályázat 2021-ben nem várt sikert aratott, hiszen az országban egyedi módon autizmus-spektrumzavarral élő fiatal tehetségek kibontakozásában nyújtottak segítséget. Az első program keretein belül az Alapítvány közel 30 millió forintot adományozott a kiválasztott fiataloknak.

Az AUTTALENT 2023 – Együtt a tehetségekért pályázat azért jött létre, hogy segítőkezet nyújtson azon családoknak, akiknek támogatásra van szükségük gyermekük vagy akár saját maguk fejlesztésében. A 2023. február 15-én elindult pályázatra olyan 6-30 év közötti, autizmussal élő fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen területen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek. A pályázatra több kategóriában is jelentkezhetnek az érdeklődők, például zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), sport, tudomány (kutatás, fejlesztés, innováció) számítástechnika területén, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő tevékenységekre, programokra. Az igényelhető támogatás az idei évben is 100.000 Ft és 1.000.000 Ft között van.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben először írta ki az AUTTALENT - Együtt a Tehetségekért pályázatot, melyre több, mint 100 nevezés érkezett Magyarország teljes területéről. A nevezésekből egy 12 fős kuratórium végül 44 tehetséges fiatalnak ítélte meg a pályázatban igényelt összeget, így összesen közel 30 millió forint értékben sikerült támogatást nyújtani.

A kuratóriumi tagok kiválasztása során fontos szempont volt, hogy különböző szegmensekből érkező kurátorok segítsék az elbírálást, így a kuratóriumban az idei évben is többek között pedagógiai, üzleti, kommunikációs vagy művészeti pályán tevékenykedő szakemberek tanulmányozzak majd át a pályázatokat.

A tehetséggondozó program célja a fejlesztések támogatásán kívül az edukáció, hiszen a pályázaton keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy tabuk nélkül beszélgethessünk az autizmusról és ezáltal elősegítsük a tehetséges autizmus-spektrumzavarban érintett fiatalok integrációját.

Szeretnénk, ha az autizmus ügye minél több emberhez eljutna. Az autizmus egy spektrumzavar, mely széles skálán mozog, így változatos jelei vannak az állapotnak, ebből kifolyólag nehezen felismerhető. A közhiedelemmel ellentétben az autizmussal élők nem esőemberek, de vannak olyan fiatalok, akik kiemelkedően tehetségesek bizonyos területeken. Az AUTTALENT ezen tehetségek kibontakozásában és megtalálásában nyújt segítséget. Nagyon izgalmas volt látni a 2021-es pályázat során, hogy ilyen nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt. A tehetséggondozó program segítségével az adott területet fejleszteni, bővíteni, a lehetőségekhez mérten kiaknázni tudják a családok. Mi ebben szeretnénk őket támogatni és örülünk annak, hogy sokan szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

- Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke.

AZ AUTTALENT 2023 -Együtt a tehetségekért pályázatra 2023. február 15-től, június 30-ig lehet jelentkezni az Együtt az Autistákért Alapítvány weboldalán található űrlap kitöltésével.

További információ a pályázatról itt olvasható: https://egyuttazautistakert.hu/auttalent-2023/

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.