Mi a közös Orlando Bloomban és a topmodellekben? Egy cipő, amiért az összes sztárpasi- és csaj megőrül

Mi a közös Orlando Bloomban és a topmodellekben? Egy cipő, amiért az összes sztárpasi- és csaj megőrül
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy márka, mely kezdetben a munkásosztály számára gyártott bakancsokat, ám a '60-as évek forradalmi hangulatában igazi ikonná vált és a mai napig az önkifejezés világszerte ismert szimbólumaként szolgál.

A cikk támogatója a Dr. Martens

A Dr. Martens termékei mindenkinek szólnak, akik nem félnek mások lenni, és ezt büszkén fel is vállalják és ki is nyilatkoztatják. A lázadóknak, a non-komformistáknak, akik mindig kiállnak amellett, amiben hisznek, még ha ez nem is túl népszerű.

Na de honnan is indult útjára ez a mai napig ikonikus darab?

1945-ben a második világháború után, a mindössze 25 éves Dr. Klaus Maertens törött lábfejjel feküdt otthon és egy légpárnázott talpat készített a cipőjére, hogy ezzel is felgyorsítsa a lábadozását. A végeredményt megmutatta egy gépészmérnök barátjának és 1947-ben vállalkozásba fogtak. Először idős hölgyeknek kezdtek el cipőket gyártani és az üzlet annyira bejött, hogy 10 évvel később már a tengerentúlon tervezték a terjeszkedést. Ekkor egy hirdetés által ismerték meg a munkaruházatban utazó Griggs családot, akik bakancsaikhoz szerettek volna megbízható talpakat. Az üzlet létrejött, a család megvette a szabadalmi jogokat és kicsit átalakította a terméket. Az elmúlt évtizedekben pedig ikonikus részletei mit sem változtak: ellenálló bőr, légpárnás talp, és az ikonikus sárga varrás.

Kép

A klasszikus, Airwair névre keresztelt 1460-as bakancs után, az idén 60 éves félcipő is meghódította a világot, ami még nagyobb mozgásteret és szabadságot enged viselőjének. Egyszerre elegáns és vadóc, konformista és lázadó, egy igazi kaméleon. Válaszd akár a hétköznapi, akár a hétvégi szettedhez, garantáltan nem okoz csalódást a hidegebb hónapokban sem. Nem is kérdés, hogy a hírességek is imádják ezt az egyedi lábbelit, amiben egyszerre tudnak elegánsak és kicsit lázadók is lenni, ha úgy tartja kedvük!

Kattints tovább és lesd meg, hogy Orlando Bloom, Irina Shayk, vagy Bella Hadid mivel kombinálja ezt a szuper darabot!

Galéria / 10 kép

A sztárok is rajonganak a Martens 1461-es félcipőért!

Megnézem a galériát

Kattints ide és fedezd fel a Dr. Martens többi egyedi darabját is és találj rá új kedvencedre, amit nemcsak télen, de akár még nyáron is felvehetsz!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.