2 "egészségesnek" kikiáltott étel, ami a szakértők szerint gyulladást és puffadást okoz

2 "egészségesnek" kikiáltott étel, ami a szakértők szerint gyulladást és puffadást okoz
Forrás: Pexels

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Első hallásra igazi tökéletes csemegének tűnnek, valójában pedig tele vannak egészségtelen összetevőkkel, így a táplálkozási szakértők szerint nem árt vigyázni velük!

Hiába tűnik tökéletes alternatívának, ha alaposan megnézzük a hozzáadott alapanyagok listáját, mégsem ez a két snack lesz a legjobb megoldás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk az éhségünket csillapítani. Ismerd meg mi az a két nasi, amivel nem árt vigyázni a táplálkozási szakértők szerint, ahogy az is kiderül, mi az az egészséges alternatíva, ami TÉNYLEG megfelelhet céljaidnak!

1. Zöldségchipsek

Ha valami sós ropogtatnivalóra vágysz, hirtelen szuper választásnak tűnhet a boltokban, drogériákban, sőt a benzinkutakon is mindig elérhető különféle zöldségekből készült zacskós chips. Ám attól, hogy nem burgonyából, hanem első hallásra olyan egészségesebb alapanyagokból készült, mint a cékla, zeller, vagy épp a paszternák, egyáltalán nem olyan egészséges nasi. A hozzáadott magas só-, és leginkább az olajtartalma miatt már korántsem lesz jó választás, a kalóriatartalmukról nem is beszélve! A sóval nem árt óvatosan bánni, túlzásba vitt sófogyasztás ugyanis vízvisszatartást okoz a szervezetben, ami a nagy nyári melegben különösen ártalmas lehet! Az olajban sütött zöldségek pedig épp úgy rengeteg felesleges kalóriát tartalmaznak, mint egy sima chips, ráadásul könnyen olyan további kellemetlen tüneteket is okozhatnak, mint a puffadás, vagy egyéb emésztési panaszok.
Egészséges alternatívaként ezt válaszd a táplálkozási szakértők szerint: készítsd el otthon a saját zöldségchipsedet: szeletelj vékony hasábokra sárgarépát, locsold meg kevés olíva-, vagy kókuszolajjal és tepsiben süsd ropogósra. Ha hideg nasira vágysz, akkor a sárgarépa csíkok mellé szeletelj uborkát, vagy zellert és mártogasd humuszba, vagy pépesíts le egy avokadót és készíts isteni guacamolét!

2. Energiaszeletek

Amikor valami édesség után sóvárogsz, az legegyszerűbb harapnivaló a boltok polcain elérhető müzli szelet. Sajnos van egy rossz hírünk: tele vannak rejtett cukrokkal, a finomított szénhidrátnak és a mesterséges ízfokozóknak köszönhetően pedig puffadást, sőt hosszú távon gyulladással járó emésztési problémákat is okozhatnak! Így hiába választasz a polcról egy fehérjeszeletet abban a hitben, hogy tuti alakbarát nassolnivaló, sajnos mégsem ez lesz a legjobb alternatíva, ha valami édes finomsággal szeretnéd feldobni a délutáni energiaszintedet.
Egészséges alternatívaként ezt válaszd a táplálkozási szakértők szerint: használd ki a nyarat, és vegyél a piacon szezonálisan elérhető friss gyümölcsöket: eper, cseresznye, meggy, barack, dinnye és még sorolhatnánk! Akár lezárható zacskóban tegyél egy kisebb adagokat a fagyasztóba, így mindig kéznél lehet egy szuper hűsítő és vitaminokban gazdag csemege a forró nyári délutánokon! Ha pedig épp úton vagy, akkor egy-két marék natúr magot rágcsálj, szavazz a mandulára, vagy a kesudióra, de kerüld az sózott, pirított változatokat!

Olvasnál még a témában? Ebből a galériából kiderül, melyik ételek azok, amiket érdemes kerülni/mérsékelni, ha szeretnéd megelőzni bőröd öregedését:

Galéria / 5 kép

5 alattomos étel, ami felgyorsíthatja a bőröd öregedését

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!