A világ legvágyottabb hajszárítója! Teszteltük a Dyson Supersonic™-ot

A világ legvágyottabb hajszárítója! Teszteltük a Dyson Supersonic™-ot
Forrás: Pexels/Olena Neva

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Kicsit mélyebbre kell nyúlni a pénztárcába a Dyson best seller készülékéért, de ajánlónk elolvasása után te is látni fogod, miért gondoljuk, hogy megéri a befektetést!

Minden fürdőszobában ott van, szinte mindenki párnaponta használja, férfiak és nők egyaránt - mi az? A hajszárító. Sokszor a legegyszerűbb/legolcsóbb/"épp ez volt kéznél" darabot használjuk, kvázi fogyóeszközként, amit előbb-utóbb, párévente le kell cserélnünk. Mielőtt belekezdenék a címben említett Dyson csoda darab méltatásába, egy fontos bakira hívnám fel a figyelmet, amit oly sokan elkövetünk, és ez a hajszárírónk életébe kerül:

az emberek többsége SOHA nem tisztítja a hajszárítója szűrőjét!

Nos, ezek után ne is csodálkozzunk, hogy szegény készülékünk egy idő után már nem szuperál olyan jól...tehát örök igazsgág, hogy ahhoz, hogy a hajszárítód kíméletesen vigyázzon a hajkoronádra, neked is kíméletesen vigyáznod kell a hajszárítódra. Erre a pontra még a későbbiekben visszatérek.

De akkor rá is térnék a Dyson Supersonic™ hajszárító tapasztalatainak megosztására, melyek hasznosak lehetnek számodra, ha ennek a készüléknek a beszerzésén gondolkozol. Már több mint két hónapja folyamatosan használom a Supersonic™-ot, és már most elmondhatom, hogy hozza a márka ígéreteinek megfelelő eredményeket.

Beváltott ígéretek - avagy amit én tapasztaltam a készülék kiemelt, hajkímélő tulajdonságai közül:

  • 75%-kal növeli a haj puhaságát: a hajam érezhetően puhább lett, ezt több samponnal és balzsammal is teszteltem

  • 132%-kal növeli a haj fényességét: ezt főképp az egyenesre kiszárított hajnál figyeltem meg

  • 61%-kal csökkenti a haj szöszösödését: abszolút telitalálat az én félig göndör, félig egyenes, sok babahajas frizurámra, főleg a speciális, Flyaway simító fúvófej használatával (bár a koncentrált hajformázó fejjel és egy körkefével is látványosan jobb, szöszmentesebb végeredményt lehet elérni)

  • Gyors és kíméletes: valóban, átlagosan 4-6 perccel rövidebb ideig tartott a hajszárításom a Dyson Supersonic™ használatával

Kép
forrás: a szerző sajátja

A Dyson showroomjában roppant felkészült eladó szakemberek segítik a vásárlókat, engem is minden fontos infóval elláttak. Akit részletesebben érdekel, miért is jó befektetés ez a hajszárító, annak néhány izgalmas és hasznos technikai részlettel szolgálnak.

Vigyáz a hajadra

A Dyson Supersonic™ különlegessége, hogy hideg levegőt használ, ami nem töri és nem égeti a hajat. Minden szempontból óvja a hajkoronádat, cserébe viszont csak egyetlen dolgot kér a készülék. Itt visszakanyarodnék a cikk elején említett szűrőtisztítás fontosságára, ugyanis a legtöbb hajszárító azzal is égeti a hajad, hogy az eltömődött szűrőből mindenféle szennyeződés jut vissza a szerkezetbe. A Supersonic™ szűrőjét tanácsos havonta 1x tisztítani a szakember szerint, melynek folyamata igen egyszerű: a hajszárító nyelének végén, a kábelcsatlakozás fölött elhelyezett szűrő rácsos részét kell lecsavarni egy apró mozdulattal, és alatta szűrőt portörlő ronggyal letörölni. Ennyi az egész. Ha vigyázol rá, meghálálja hűségével, egyébként pedig 2 év garancia érvényes a készülékre.

Az 1600 wattos készülék 4 hőmérséklet-fokozattal (100°C, 80°C, 60°C és 28°C), másodpercenként 13 liter levegőt megforgatva szárítja a hajat, másodpercenként több mint 40-szer méri a kiáramló levegő hőmérsékletét. A negatív ionok pedig segítik a haj statikus elektromosságának csökkentését.

Kicsi a bors, de erős

A készülék nagyon kellemes, mindössze 0,630 kg súllyal rendelkezik, így akár a fodrászok egész napos hajszárító-tartását is megkönnyítik. Dyson V9 digitális motor fordulatszáma 110ezer rpm másodpercenként. Air Multiplier™ technológia a fejrészbe juttatott levegőt felerősíti, így a jól irányítható nagysebességű légsugárral gyors szárításra képes.

Kiegészítők

A Dyson mágneses kiegészítői könnyedén felilleszthetőek, gyorsan cserélhetőek, csatlakoztathatóak. A készülék az alábbi tartozékokkal van felszerelve:

  • Lágy fúvófej
  • Koncentrált hajformázó
  • Széles fogú fésűs fej kiegészítő
  • Diffúzor
  • Flyaway simító fúvófej
Kép
forrás: Dyson.hu

A legtöbbet én a koncentrált hajformázó fejet használtam körkefével, a legkülönlegesebb és leginkább áhított kiegészítő viszont egyértelműen a Flyaway fúvófej, amely elrejti a szálló hajszálakat a hosszabb hajtincsek mögé, a Coanda hatást kihasználva, ezzel sima és fényes végeredményt biztosít, csak levegőt használva. Annyi tippet adnék, hogy ennek a fejnek a használatakor ne húzd végig az egész hajtincsen a fúvófejet, hanem pár centivel feljebb állj meg, mert különben kicsit "lenyalja" a hajad, esetleg túlságosan összeáll a frizurád (persze ez egy kefés átfésüléssel fellazítható).

Kép
forrás: Dyson.hu

Megvenni vagy nem venni? Segítünk!


Pro: amit szeretünk benne

- futurisztikus dizájn

- izgalmas technológiai innovációk

- az 5 tartozék fúvófej teljeskörű hajformázási lehetőséget biztosít (kiemlve az egyedülálló Flyaway fúvófejet!)

- minden szempontból óvja a hajadat, extrém hőhatás nélkül szárít és formáz

- könnyű használni, mind súlyát, mind kezelését tekintve

Kontra: amit nem szeretünk benne

- az ára, ami jóval magasabb az átlagos hajszárítóknál

Kép
forrás: Dyson.hu

Összegezve: ha a hajad alapvetően egyenes, vékony szálú, fényes, és nem kifejezetten roncsolt vagy töredezésre hajlamos, akkor nem feltétlenül éri meg invesztálnod ebbe a komolyabb készülékbe. Ha viszont sokat bajlódsz a szöszölődős, visszagöndörödős, rakoncátlan frizuráddal, könnyen töredezik a hajad, és szeretnéd, ha minden hajszárítás után egészségesebb, ragyogóbb lenne a frizurád, és hogy szalonhatást tudj elérni otthon is, és magabiztosabban lépj ki az utcára, akkor bizony érdemes hosszú távú kapcsolatba bonyolódnod a Supersonic™-kal.

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni, ha magadnak, vagy akár ajándékba tervezed beszerezni a Dyson Supersonic™ hajszárítót!

Ha érdekel a Dyson Supersonic™ unboxingja, nézd meg ITT:

gif

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!