Hallottál már róla? Dolores Hart a színésznő, aki a hollywoodi csillogást maga mögött hagyva apácának állt

Hallottál már róla? Dolores Hart a színésznő, aki a hollywoodi csillogást maga mögött hagyva apácának állt
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Dolores Hart egy szépen ívelő, ígéretes karriert hagyott maga mögött, hogy teljes egészében a vallásnak szentelje életet.

Dolores Hart Dolores Hicks néven, Bert Hicks és Harriett Hicks színész egyetlen gyermekeként született 1938. október 20-án Chicagóban. Dolores mindössze 3 éves volt, amikor szülei elváltak, a kislány életében pedig a vallás maximum úgy volt jelen, hogy nagyszülei aggodalmai miatt, miszerint tartottak attól, hogy unokájukat elüti egy villamos, egy katolikus iskolába íratták, ugyanis ez az intézmény volt a legközelebb lakóhelyükhöz. Dolores 11 éves volt, amikor viszont édesanyja ismét megházasodott és Beverly Hills-be költöztek.

Nagypapája mozigépészként dolgozott, így került olyannyira közel a filmek világához, hogy eldöntötte színésznő lesz. A középiskolában jó pár darabban játszott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy az érettségi után a Marymount College-ban tanulhasson tovább, ahol elsajátíthatta a színjátszás csínját-bínját. Talán maga se gondolta volna, hogy ilyen gyorsan rátalál a filmszakma. 1956-ban már Dolores Hart művésznéven kapta meg első nagyobb szerepét rögtön Elvis Presley oldalán, a Loving You (Szeretni téged) című filmben, ahol nők millióit fogta el a sárga irigység, hogy a fiatal színésznő első filmes csókját a világhírű énekessel élhette át.

A film után egyre több lehetőséggel keresték meg őt, sőt 1958-ban ismét Elvis oldalán tűnt fel a King Creole című filmben. Bár akkoriban sokan azt pletykálták, hogy gyengéd szálak fűzik a Rock 'n' Roll királyához, ő mindig is tagadta ezeket a feltételezéseket. Dolores Hart karrierje során pár kisebb sorozatot leszámítva tíz egészestés filmben játszott, és többek közt olyan színészek oldalán láthattuk őt, mint Anthony Quinn, vagy Montgomery Clift.

Az 1958-as Lonelyhearts című filmben Montgomery Clift oldalán.
forrás: United Artists
Az 1958-as Lonelyhearts című filmben Montgomery Clift oldalán.

A nagy hajtás közepette Dolores a kiégést elkerülése reményében barátnője társaságában egy kis időre Connecticutba utazott, ahol a Regina Laudis kolostor apácáinak vendégszeretetét élvezte, az ott töltött idő pedig rengeteg energiával töltötte fel. Így talán a sors akarta úgy, hogy következő filmjében, az Assisi Szent Ferencben Klárát alakította. A forgatások miatt az egész stáb Rómába utazott és a színésznő itt találkozott személyesen XXIII. János pápával, akinek személye egészen elvarázsolta, ám ekkor még hitt abban, hogy ő színésznőként szeretne karriert építeni, majd még további 3 filmet forgatott.

Szerelem, eljegyzés, szakítás...

Magánéletében is minden a legjobban alakult. Megismerkedett Donald Robinson Los Angeles-i ügyvéddel, és hamarosan eljegyezték egymást. Esküvőjüket 1963. február 23-ra tűzték ki, kiküldték a meghívókat, elkészült az Edith Head által tervezett esküvői ruha, amikor az eljegyzési partin a vőlegény észrevette azt, hogy menyasszonya nem érzi jól magát ebben a rá váró szerepben, így azt tanácsolta neki, hogy halasszák el az esküvőt és menjen el imádott apácáihoz, hátha ott sikerül kicsit rendeznie gondolatait. Dolores így is itt, és pár hét múlva már nem is volt kérdés számára, hogy maga mögött hagyja nemcsak a filmszakmát, de a szerelmet is, és apácának áll. Levágatta hosszú szőke haját és 1966-ban szerzetesi fogadalmat tett.

Még több képért és Dolores későbbi életéről szóló érdekességekért kattints tovább!

Galéria / 6 kép

Akkor és most: Dolores Hart, a színésznőből lett apáca

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.