„Számomra egyáltalán nem rémísztő az évek múlása” – interjú Döbrösi Laurával

„Számomra egyáltalán nem rémísztő az évek múlása” – interjú Döbrösi Laurával
Forrás: InStyle

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az új év új moziélményt is hozott, hiszen többek között január 6-án került bemutatásra az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezőjének, Deák Kristófnak új nagyjátékfilmje, Az unoka. A forgatásról és nagyszülőkkel való kapcsolatról a Zsuzsit alakító Döbrösi Laurával beszélgettünk.

Milyen volt a forgatások hangulata, a világjárvány mennyire befolyásolta a munkát?

Nagyon szuper volt az egész folyamat. Deák Kristóffal, a forgatókönyv íróval és rendezővel most dolgoztam együtt először. Nagyon érzékeny, kedves és igazán profi szakember. A koronavírus miatt fokozottan oda kellett figyelni egymásra, főleg, mivel több idős színésszel forgattunk együtt. Minden nap tesztelek bennünket, és a produkció külön megkért mindenkit, hogy a forgatás ideje alatt ne menjünk sehová, ahová nem muszáj. Tavaly ősszel ez volt talán az egyetlen film, aminek a forgatását nem kellett leállítani a covid miatt, pedig a második hullám kellős közepén voltunk. A főszereplő Blahó Gergővel gyerekkorunk óta ismerjük egymást, mindketten Földessy Margithoz jártunk, sokat dolgoztunk is már együtt, ezért ez a közös projekt is nagyon közel áll a szívemhez.

Említetted és a filmben is láttuk, hogy több idős színésszel is együtt dolgoztatok. Milyen volt a közös munka?

Nincs túl sok jelenetem velük, de az a néhány nap óriási élmény volt. Nagyon inspiráló volt ezekkel a legendás színészekkel együtt játszani. Sokat tanultam a szakma iránti alázatról és arról, hogyan lehet a humort használni. Iszonyatosan profik és mégsem veszik magukat túl komolyan. Olyan poénokat toltak végig, hogy csak úgy szakadtunk a nevetéstől. Azt láttam, hogy tényleg csak a testük öregedett meg, de a lelkük ugyanolyan fiatal, mint a miénk. Éppen olyan volt, mintha a korombeliekkel forgattam volna, csak sokkal tapasztaltabbak nálunk. A film is ezt mutatja meg, hogy az öregek nem mások, mint mi, ugyanúgy isznak a kert végében, mint ahogy az unokáik. Nagyon szép gesztus ez Kristóf részéről, hogy lehetőséget adott ilyen idős színészeknek a vásznon, sajnos manapság főleg mellékszerepekben látunk nagymama és nagypapa korú színészeket.

Kép
forrás: Fórum Hungary

Kialakult-e egyfajta unokák és nagyszülők kapcsolat?

Én csak kilenc napot forgattam, ezért sajnos nem tölthettem velük annyi időt, amennyit szerettem volna. Gergő és Jordán Tamás között látom, hogy kialakult egy nagyon intim kapcsolat, és tényleg egy csoda, amit ők ketten művelnek a filmben.

Kép
forrás: Fórum Hungary

Számodra mi volt a film fő üzenete?

Elsősorban az, hogy nagyon fontos, hogy minél több minőségi időt töltsünk a nagyszüleinkkel, mert a mindenséget jelenti nekik, hogy érezzék, hogy figyelünk rájuk és hogy ők is szerves részei a családnak, az életünknek. A film után megígértem magamnak, hogy annyi időt töltök velük, amennyit csak lehet. A film bemutatja, hogy az öregeket nem szabad kirekeszteni, és hogy az öregség nem kell, hogy izoláltságot jelentsen. Ez egy olyan időszak az ember életében, amikor bölcsebb és kevésbé stresszel felesleges dolgokon. Azt látom, hogy aki nem görbül meg az évek súlya alatt, az az idős éveiben is ugyanolyan aktív, szép és fiatalos, mert öregedni nem csak egyféleképpen lehet. Minden idős nagymamának és nagypapának is megvan a maga izgalmas élettörténete, és fontos, hogy meghallhassuk őket. Számomra egyáltalán nem rémisztő az évek múlása, sőt, az öregedésre inkább egyfajta kalandként tekintek. Azok a nők akik nem félnek a kortól rendszerint egyre zseniálisabban néznek ki negyven fölött, mert addigra teljesen rendbe jönnek magunkkal, de szerintem a férfiak is ötven körül “érnek be”, akkor vannak a toppon.

Kép
forrás: Fórum Hungary

Neked milyen a kapcsolatod a nagyszüleiddel?

Szerencsés vagyok, mert még él két nagymamám, és egy nagy nagypapám is. Egyik nagyobb egyéniség, mint a másik. Az egyik nagymamámnak a ruháit is nagy büszkeséggel hordom. Nemrég egy eseményen, a Joy SMA díjátadó gáláján azt az aranyszínű estélyi ruháját viseltem, amiben kislány koromban azt játszottam, hogy királylány vagyok. Amikor legutóbb meglátogattam, kipakoltuk a gardróbját és újabb kincsekre bukkantam. Ő egy igazán csinos nő volt, és olyan eszméletlen a stílusa, hogy teljesen el vagyok tőle ájulva. Egy gyönyörű ciklámen bársonygarbót találtam nála, az az új kedvenc darabom. Lehetséges, hogy ezután a vörös szőnyegen csak az ő estélyi ruháit fogom viselni.

Itt pedig megnézheted Az unoka hivatalos előzetesét!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.