Divatimádóknak kötelező! Interjú a Diet Prada alapítóival

Divatimádóknak kötelező! Interjú a Diet Prada alapítóival
Forrás: BCEFW Instagram

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A BCEFW-n sikerült elkapnunk a divatvilág nagy igazságharcosait egy gyors, de velős beszélgetésre!

"Előbb-utóbb mindenki lebukik, emberek"– írta a Diet Prada egyik bejegyzésében, és valóban, az Instagramon befutó divatőrült duó most már nagyjából 5 éve gondoskodik arról, hogy a divatvilág legfelháborítóbb húzásai és legmocskosabb koppintásai a felszínre kerüljenek. Lindsey Schuyler és Tony Liu sokáig inkognitóban vitték a divattervezők által rettegett Insta-oldalt és blogot, ám miután rengeteg támadást kaptak amiatt, hogy név és arc nélkül húzzák rá a nagyágyúkra a vizes lepedőt, felfedték identitásukat. És bizony nem hezitálnak azóta sem beleállni a konfliktusokba, amikor igazságtalansággal találkoznak. A duónak nagy szerepe volt például abban, hogy a Dolce&Gabbana törölte a Shanghaiban tartandó divatbemutatójukat, miután rasszizmussal vádolták meg őket egyik reklámjuk miatt.

Lindsey és Tony a Budapest Central European Fashion Week vendégei voltak – itt volt szerencsénk elkapni őket egy rövid interjúra.

Íme a tipikus Diet Prada posztok: az eredeti és a koppintás egymás mellett:

Most jártok először Budapesten? Volt eddig bármilyen ismeretetek a magyar divatról?

Lindsey: Ez az első alkalom, hogy Budapestre jöttünk, és minden pillanatát imádjuk – lenyűgöző ez a város.
Tony: Egyikünk sem tudott sokat a magyar divatról, izgalmas volt felfedezni ezt a régiót. Most így a második napon már van egy fílingünk róla, arról, hogy ez miről is szól, melyek az erősségei.

És láttok benne potenciált?

Lindsey: Abszolút. A ruhák kivitelezése például lenyűgöző. Olyan szakmai tudás van mögötte, amire – őszintén – nem számítottunk. A finish, az eldolgozás, a minőség kiemelkedő.

Tony: Találkoztunk a Nanushka embereivel, bepillantást nyertünk a brand életébe, működésébe. Hihetetlen, hogy milyen mértékű ez a biznisz, milyen sok piacra szállítanak, de így is a ruháik szinte 100%-kosan Magyarországon készülnek. Ez elismerésre méltó, kevés nemzetközi brand tudja ezt elmondani magáról.

A nemzetközi kifutók 2019-es őszi-téli kollekció közül melyek voltak a kedvenceitek?

Tony: Mi nem járunk a fashion weekre, ahogy a divatmagazinok szerkesztőinek kell, csak néhány bemutatót nézünk meg, amire tényleg kíváncsiak vagyunk.

De a kollekciókat megnézitek aztán a neten, igaz? Hisz ez része a munkátoknak...

Tony: Jó, igen, persze. Nos akkor a Prada, Valentino, Marine Serre és a YProject voltak a legjobbak.

És mi volt az, ami csalódást okozott?

Lindsay: Én nem igazán szerettem a Givenchy kollekcióját, de Tonynak tetszett.

Tony: Igen, nekem nagyon!

Mi van akkor, ha nem egyezik a véleményetek? Könnyen juttok kompromisszumra?

Tony: Sokat beszélgetünk...

Lindsay: Én azt mondtam volna, hogy sokat vitatkozunk.

Tony: Igen, valóban, mindketten elég indulatosak tudunk lenni, de hát 9 éve ismerjük egymást, meg tudjuk oldani a konfliktusainkat.

Lindsay: A lényeg, hogy mindig tudjuk, ezek nem személyes jellegű nézeteltérések, csupán szakmaiak, amiből nem lehet sértődés, amit nem szabad egyikünknek sem mellre szívni.

Sosem éreztétek azt, hogy túlságosan leterhelő ez a szerep – az igazságért harcolni, hogy ti vagytok a divatvilág megmondóemberei? Hogy kezd túlnőni rajtatok ez az egész, amit felépítettetek?

Tony: Amikor elértük a millió követőt, látványosan megszaporodtak a trollok. Ezen meghökkentünk, de most már nem érdekel különösebben, része a munkának. Ilyen hatalmas követői számmal ez elkerülhetetlen.

Lindsay: Nekem épp az ellenkezője: a Diet Prada újraélesztette bennem a lelkesedét a divatvilág iránt. Pont mielőtt elindultunk vele, komolyan azt fontolgattam, hogy otthagyom a divatbizniszt, de ma már ezt elképzelhetetlennek tartom. A szerves részemmé vált.

Köztudott, mennyire környezetterhelő iparrá vált a divat – ti mire buzdítjátok a követőiteket?

Lindsay: A munkánk egyik fő mozgatórugója, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyasztás gyorsulására. Ez ma úgy van prezentálva, mintha ez lenne a normális, a követendő példa, holott máris látszanak a visszafordíthatatlanul káros következményei a környezetünkre nézve. Ezért igyekszünk azt megértetni az emberekkel, hogy nem kell minden új trendet követni, nem kell évente lecserélni a ruhatárat – találd meg, amit szeretsz, és fókuszálj az időtálló darabokra.

Ti hol szoktatok vásárolni?

Tony: Vintage boltokban főleg, a Stella Dallas Brooklynban nagy kedvencem és a londoni Dover Street Market.

Lindsay: Nekem a jó öreg Barney's..

Tony: Én már nem imádom annyira a Barney's. Mióta belelátok ebbe a szakmába, egyre válogatósabb vagyok a tervezőket és a brandeket illetően – van akit már egyáltalán nem kedvelek, hogy látom, hogyan dolgoznak.

Lindsay: Ja, és persze az eBay – én nagy licitkirálynő vagyok!

Olvasd el ezt is!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!