Büszkeség: Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert Bezzegh Éva 12 hónap című könyve

Büszkeség: Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert Bezzegh Éva 12 hónap című könyve

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva – 12 hónap címet viselő első receptkönyve, ha még nem szerezted be magadnak, akkor több okunk is van rá, hogy itt az ideje!

A világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyére, az A’ Design Award and Competion megmérettetésre nevezte be fél éve megjelent, exkluzív, első kiadványát a tavaly alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó.
Bezzegh Éva – 12 hónap című, közel 100 salátát bemutató kötete ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, ezzel a díjazottak felső 5%-ában végzett.

A könyvet az áprilisi számunkban mutattuk be néhány recept kiséretében
A könyvet az áprilisi számunkban mutattuk be néhány recept kiséretében

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva – 12 hónap címet viselő első receptkönyve. A megkapó képi világú, nagy formátumú coffee table album a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban, ezért különlegessége, hogy majd’ egy éven át készült.

Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér.

Könyv itthon 10.500 Ft-ért az Artbeet Kiadó webshopjában és a boltilistában fellelhető egyedi terjesztési pontokon érhető csak el, klasszikus könyvesboltokban nem kapható.

Bezzegh Éva, a könyv szerzője, a kiadvány koncepciójának megalkotója, egyben az Artbeet kiadó alapító társtulajdonosa eredendően közgazdász, médiaszakember, hobbiséf, első kötetes szerző, producer. A 12 hónapot időtálló, releváns művészi értékeket hordozó, nemzetközi mércével mérve is élvonalbeli alkotásnak szánta. A stábot és a támogatói kört ennek tudatában toborozta, a munka irányvonlait is ezen direktívákhoz szabta.

A kötet művészeti vezetője Laki Eszter, grafikus. Neve az igényes csomagolástervezést áhító hazai és külföldi márkatulajdonosok valamint a felkapott budapesti éttermi, klub- illetve bárvilág megbízói köreiben jól ismert. Könyvtervezői múltja 2015-re nyúlik vissza, amikoris a harmadmagával magánkiadásban készített első, Menü című könyve az azévi Magyar Formatervezési Díj egyik nyertese lett. A távmegbízásban tervezett Five Morsels of Love, személyes hangvételű indiai szakácskönyv, Eszter harmadik könyves munkája is bekerült a legjobb hat közé az amerikai illetőségű nemzetközi Art of Eating versenyen.

A 12 hónap fotósa, Török-Bognár Renáta autodidakta művész, esküvői fotós, gasztroblogger, a kötet szerzőjéhez hasonlóan első könyves alkotó. Sokoldalú tehetségéről a 12 hónap közel 200 tételből álló bámulatos képi világa tanúskodik, amely a hagyományos szakácskönyvektől eltérően témájában széles spektrumot jár be: a tájképtől a portrén át, a tárgyfotókon keresztül az ételfotókig a művész minden műfajban a maximumot hozza.

Kép

A díj:

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competition mára a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján, az idei évben 100 kategóriában adtak át A’ Design díjakat, hogy a világ bármely országában élő, számos területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak.

A versenybe nevezett munkákat minde évben szakértők értékelik, és egy befolyásos kb. 200 fős zsűri bírálja el névtelenül, mely zsűrit tapasztalt akadémikusok, dizájnerek, a sajtó prominens képviselői, és széles körben elismert szakemberek alkotnak. Az A’ Design Award & Competition hírnevet, presztízst, publicitást és nemzetközi elismerést ígér minden díjazottnak. Az idei statisztikák egyelőre nem hozzáférhetőek, de a verseny nagyságrendjét a tavalyi adatok is jól mutatják, ahol 45,906 pályamunka érkezett be, ebből 35,212-t elutasítottak. A kiírásnak megfelelő 10,694 nevezett pályázat elbíráslását követően 1,962 nyertest hirdettek 110 kategóriában. A 750 fős díjkiosztó gálaestet 180 náció részvételével rendezték meg a comoi tó partján fekvő Villa Olmoban.

Az idei díjakat 2018. június 29-én, az ipozáns, 200 éves Teatro Sociale Como épületében adják át szintén Comoban, Olaszországban, melyen a többi díjazott és a sajtó illetve a dizájnvilág prominens képviselői mellett Bezzegh Éva és May József képviselik az Artbeet Kiadót, illetve a nyertes 12 hónap teljes alkotógárdáját.

A díjkiosztón átvehető elismerések, trófeák mellett a nyertesek a következő egy évben lehetőséget kapnak számos nemzetközi dizájn kiállításon és vásáron képviseltetni magukat a pályázott munkájukkal. A legjobb munkák publikálásra kerülnek az A’ Design Award évkönyvben, Ezüst fokozatú díj nyerteseként a 12 hónap sajtóanyaga több mint 10 nyelvre kerül lefordításra, és számos ország sajtóforumain kerül publikálásra illetve promotálásra világszinten az A’ Design jóvoltából a nemzetközi szakmai és laikus közönség tényleges elérése érdekében. Ezzel a díjjal a 12 hónap felkerült a Világ Dizájn Ranglistájára is.

Az A’ Design Award & Competition azért jött létre, hogy a világon bárhol, bármilyen kreatív diszciplinában a legjobb dizájnmunkákat promotálja, ezzel széleskörű elismerést szerezve alkotóiknak. A díj létrejöttének elsődleges célja egy olyan globális érzékenység megteremtése, amely segít felismerni és megérteni a minőségi dizájn gyakorlatát és irányelveit azáltal, hogy a figyelmet a világ összes országában minden ipari terület legjobb dizájnmunkáira irányítja. Végső célja, hogy világszerte ösztönözze a dizájnereket, cégeket és márkákat arra, hogy jobb minőségű termékekkel és projektekkel szolgálják a társadalom érdekeit. [...] Azokat a projektekteket, melyek az innovációra, technológiára, dizájnra és a kreativitásra fókuszálnak az A’ Design Award minden évben megjutalmazza.

- palyazat.org
Kép
forrás: Bezzeg Éva Facebook

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!