Az alázásban is igazi úrinő volt! Így becézte titkon Diana hercegné az utálkozóit

Az alázásban is igazi úrinő volt! Így becézte titkon Diana hercegné az utálkozóit
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Diana hercegné egykoron büszkén viselte a "Sloane Ranger" becenevet, sőt 1983-ban a The Official Sloane Ranger Handbook címlapján is ő szerepelt. Azt viszont maga se gondolta volna, hogy idővel irigyei is akadnak ebből a körből.

Akkoriban a "Sloane Ranger" kifejezést azokra a jól nevelt felső vagy felső középosztálybeli londoniakra használták, akik leginkább a Sloane Square közelében laktak. Jó iskolákba jártak, jó családból jöttek, hasonlóan öltözködtek és a hétvégéiket vidéki házaikban töltötték. A fiatal Diana hercegné pedig tökéletesen bele is illett ebbe a képbe, a kardigánnal hordott fodros blúzaival és rakott szoknyáival, ám amikor hozzáment Károly herceghez minden megváltozott - beleértve a walesi hercegné stílusát is.

Diana hercegné nappali megjelenéseiben még mindig erősen magán hordozta a Sloane Ranger stílust, ám az estéi nagy része sokkal inkább már csillogásban telt. A megszaporodott hivatalos eseményeken általában Bruce Oldfield brit tervező kreációit viselte, köztük azt a bizonyos ezüst estélyi ruhát is, ami nagy médiafigyelmet kapott akkoriban.

Kedvelte a szexi ruhákat. Ezt az ezüst csodát viselte 1985-ben, amikor ő volt a partnerem egy eseményen. Természetesen más vendégek is voltak ott azon az éjszakán, többek közt Joan Collins színésznő is, Diana pedig úgy nézett ki, mint egy filmsztár.

- mesélte a tervező a Diana: The Secrets of Her Style című könyvben.
Kép
forrás: Getty Images
Diana hercegné, Bruce Oldfield és Joan Collins
forrás: Getty Images
Diana hercegné, Bruce Oldfield és Joan Collins

Az eseményről készült képek szinte azonnal bejárták a sajtót, sokan viszont túl kirívónak tartottak a hercegné ruhaválasztását, és rá is ragasztották a "Dynasty-Di" becenevet, célozva ezzel a Dinasztia című sorozatra, amiben többek között Joan Collins is szerepelt. A walesi hercegné minden róla szóló cikket elolvasott, így nagyon szívére vette a negatív szavakat és bántó megjegyzéseket, amik a személyét és ruháját illették.

Így gondolt egyet és ő is kitalált egy frappáns nevet, mellyel utálkozóit becézte, ez pedig nem volt más, mint a "the velvet headbands", azaz "bársony hajpánt". A rá puffogó hölgyek ugyanis jellemzően ezt a Diana szerint elavult, bársony hajpántot viselték. Bár akkoriban minden bizonnyal nem gondolta volna, hogy egy szép napon ismét divatba jönnek majd ezek a hajbavalók, és még menye, Katalin is ilyet hord majd, neki csak az volt a fontos, hogy enyhítse a lelki fájdalmát és kellő humorral álljon elébe az őt ért kritikáknak, amit csak azért kapott, mert sokkal több volt benne, mint egy egyszerű "Sloane Ranger"-ben és ezzel sokan nem tudtak megbékélni.


És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

Diana hercegné legemlékezetesebb nyári szettjei

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.