Diana hercegné egyáltalán nem örült annak, hogy fiai követik ezt a családi hagyományt

Diana hercegné egyáltalán nem örült annak, hogy fiai követik ezt a családi hagyományt
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Diana hercegné sose tudott megbékélni fiai királyi hobbijával.

Diana hercegné mindig is nagy lázadó hírében állt. A palotában töltött évei során nem egyszer ment szembe a szigorú királyi protokollal és örömmel hozott olyan új szabályokat is, amik a mai napig érvényben vannak, ám sajnos mindenre neki se volt ráhatása bármennyire is szerette volna.

Diana hercegné 16 éves volt, amikor 1977-ben egy fácánhajtáson először találkozott Károly herceggel a Spencer család birtokán, Althorpban. És bár házasságuk után is többször elkísérte férjét hasonló rendezvényekre, ő maga sosem rajongott túlzottan a vadászatért. Ismerte és tisztelte ezt a generációkon átívelő, több évszázados szokást, mégse szerette volna, hogy idővel Vilmos és Harry is kövessék ezen hagyományt.

A hercegné nem helyeselte, hogy Vilmost és Harryt fegyverrel a kezükben fényképezzék le. Azt mondta a fiainak: Ne feledd, mindig lesz valaki egy többemeletes házban, aki nem akarja látni, ahogy Bambira lősz

- mesélte Ingrid Seward királyi életrajzíró.

A fiúk már egész fiatalon beletanultak a vadászat és a lövészet rejtelmeibe, és az író szerint a hercegné "Killer Wales"-nek nevezte őket ezen sport iránti lelkesedésük miatt.

Diana megbékélt azzal a ténnyel, hogy fiai vadászni fognak. Ám ettől függetlenül mégse tetszett neki a dolog. Úgy érezte, hogy a válása után ez egy újabb olyan ok, ami még inkább elszakítja őket tőle, hiszen nyáron emiatt se tudtak elég időt tölteni édesanyjukkal. A barátainak néha azt mondta, hogy utál távol lenni a fiaitól augusztusban, amikor ők éppen állatokat gyilkolnak

- zárta a visszaemlékezést az író.
Kép
forrás: Getty Images

Vilmos a főiskolai évei alatt is örömmel hódolt ezen hobbijának és több ilyen partit is szervezett a család sandringhami birtokán. Az eljegyzésük után Katalin is vele tartott, hiszen vidéki lányként mindig is közel állt ehhez a sporthoz, így amikor 2014-ben immáron házaspárként beköltöztek a Anmer Hallba, közösen kezdték el szervezni ezeket a hétvégi partikat. Meghan esetében viszont egészen más a helyzet. Harryvel kötött 2018-as násza után mindenki úgy gondolta, hogy a sussexi hercegné is aktívan kiveszi majd a részét ebből a különleges programból, ám az ilyen alkalmakkor inkább otthon maradt. Egy közeli forrás szerint Meghant nem hozza lázba a vadászat, de megérti, hogy Harry szereti, hiszen a királyi családon belül ez egy fontos hagyomány, amin valószínűleg a jövőben sem változtatnak.


És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 alkalom, amikor Diana hercegné megszegte a királyi család gyerekneveléssel kapcsolatos szabályait

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!