Csodás tengerparti élmények - Fedezd fel Málta kihagyhatatlan lehetőségeit!

Csodás tengerparti élmények - Fedezd fel Málta kihagyhatatlan lehetőségeit!
Forrás: PR

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Facebook
Twitter
Pinterest

A mediterrán térség egyik legapróbb szigetcsoportja markánsan más, mint a többi.

A Földközi-tenger szívében, Budapesttől mindössze kétórányi repülőútra Máltán, kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés és 7000 év történelem várják az idelátogatókat. Málta, Gozo, Comino valamint a lakatlan Cominotto és Filfla szigetek sok természeti és ember alkotta kincseket rejtenek.

Akik inkább homokos strandra vágynak, azoknak ideális lehet Ghajn Tuffieha és az Arany-öböl a sziget nyugati végén. Turisták és helyiek körében egyaránt nagyon népszerű. Gyönyörű elhelyezkedésével, aranyszínű homokjával, tiszta vizével és a part felett húzódó szikla meredélyekkel ez az egyik legcsodálatosabb hely Máltán, s méltán választották Európa egyik legjobb és legfesstőibb strandjának. A közeli, de csöndesebb Gnejna-öböl a zölddel borított agyagdombok túloldalán szintén tökéletes fürdőhely arany homokjával és meleg vizével, míg a Gozo szigetén található Ramla-öböl hatalmas, vörös homokos strandjával és a fölötte elnyúló dombok látványos panorámájával hívogat.

Kép
forrás: PR

A sziget déli részén, a Delimara Point csúcsánál fekvő St Peter’s Pool a bájos Marsaxlokk halászfalura néz. Szerencsére sikerült valamilyen módon elkerülnie a körülötte terjedő urbanizációt; így viszonylag érintetlen tengerpart fogadja a látogatókat. Itt nincs kiépített strand, csak hatalmas, lapos, napozáshoz ideális sziklák némileg a tengerszint fölött. Ha úszni akarunk, kénytelenek vagyunk ezekről beugrani a tiszta vízbe, ezért itt a fürdés csak jó úszóknak ajánlott.

Két további csodás, sziklás fürdőhely található Málta testvérszigetén, Gozón: Qbajjar és Dwejra. Qbajjar a Marsalforn nevű tengerparti üdülőhely kavicsos strandja, ahol ötvözni lehet a pihentető napozást a helyi hagyományokkal való ismerkedéssel. A part mentén, az öböl körül sziklába vésett sólepárlók találhatók; ezeket több száz évvel ezelőtt, a mészkőből vájták ki, és még mindig használják. Dwejra, Gozo legnyugatibb pontja, ahol a híres Azúr Ablak állt egykor. Ma is népszerű a búvárok és a naplemente vadászok körében.

Kép
forrás: PR

Némileg félreesőbb hely Málta északi partvidékén a Paradise-öböl, közel a komp kikötőhöz. Bár kicsit elszigetelt, könnyen megközelíthető, és számos élményt kínál: különösen jó snorkellezéshez, és népszerű helyszíne a hétvégi tengerparti buliknak is. Ha csendesebb partokra vágyunk, akkor fedezzük a Selmun-öböl, ahova egy ciprusok, bambuszok, valamint terméskő falak által szegélyezett keskeny, kanyargós úton lehet eljutni. A tiszta vizű öblöcske a magaslaton álló Selmun palotából is jól látható.

A strandkultúra Máltán az itt élők mindennapi életének elválaszthatatlan része, s mivel Európa legjobb strandjai közül jó néhány itt található hihetetlen-kék vízzel és hollywoodi produkciók helyszínének is beillő tájakkal, egyszerűen nem hibázhatunk: bármelyik tengerpart mellett döntünk, bízvást fejest ugorhatunk az élményekbe!

Videók

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Kép
Életmód

8+1 meglepő dolog, amit sörnyitóként használhatsz otthonodban: nem lesz többé probléma, ha elbújt a fiókban!

Mutatunk 9 mindennapi háztartási tárgyat, amellyel hozzáférhetsz kedvenc italaidhoz, akár sörnyitó nélkül is! Ezek a technikák tényleg beválnak!

Kép
Életmód

Dűne akkor és most: kinek állt jobban a szerep?

Az idei év egyik legnagyobb filmsikere a Dűne: Második rész, ám Frank Herbert regényét már negyven éve is feldolgozták.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek a márciusi telihold agresszív változásokat hoz az életébe

2024 tavaszának első teliholdja különleges meglepetéseket tartogat a csillagjegyeknek.

Kép
Életmód

Bizonyították! Ez az 5 étel csökkenti a stresszt

Rajtad is eluralkodott a tavaszi stresszhullám? Mutatjuk, milyen ételeket fogyassz, amik bizonyítottan csökkentik a stresszt!

Kép
Stílus

7 alapdarab, ami nem hiányozhat egyetlen francia nő ruhatárából sem 2024 tavaszán

A francia nők ezen alapdarabjai erősen megfontolandók idén tavasszal.

Kép
Sztárok

Gondoltad volna? Sztárok, akikről kiderült, hogy loptak egy forgatásról

Kollégák hajtincseitől a hereprotézisig egészen meglepő dolgokat csentek el a nagy sztárok.