Meglepő, de igaz! Colin Firth már bánja, hogy egykor igent mondott erre a szerepre

Meglepő, de igaz! Colin Firth már bánja, hogy egykor igent mondott erre a szerepre
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Talán Colin Firth se gondolta volna, hogy ez a karakter örökre megváltoztatja az életét!

Colin Firth-t már gyerekként is drámaszakkör vonzotta és egészen fiatalon rájött arra, hogy a színjátszás világában képes kiteljesedni igazán, így kicsit sem volt meglepő, hogy a főiskola mellet beiratkozott a londoni Drama Centre-be, ahol az év végi vizsgadarabban már ő kapta Hamlet szerepét.

Kezdetben Shakespeare drámákban bizonyította tehetségét, itt figyelt fel rá Julian Mitchell drámaíró, és felajánlotta neki a meleg, ambiciózus, angolszász fiúiskolába járó Guy Bennett szerepét az Egy másik ország című darabban. Játéka pedig olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy a készítők számára nem is volt kérdés az, hogy a mű filmváltozatában is Colin Firth játssza a szigorú szabályok ellen lázadó kamaszt. Karrierje innentől fogva lassan, de biztosan ívelt felfelé, majd sok-sok évvel és alakítással később egy olyan ajánlatot kapott, ami végérvényesen is az A-listás sztárok közé repítette!

A közönség imádta, ő viszont utálta!

1995-ben mutatták be a Büszkeség és balítélet című 6 részes mini-tévésorozatot, amiben Colin alakította a ma már ikonikus romantikus hőssé vált Mr Darcyt, akiért aztán nők millió rajongtak - köztük Kamilla hercegné is. És bár a sorozat sikere szintúgy megkérdőjelezhetetlen, a sármos brit színész ma már egészen másként tekint erre az egykor világhírnevet hozó lehetőségre.

Ez egy nagyszerű szerep volt, és természetesen egy fontos államosa a karrieremnek. De nem gondolom úgy, hogy mindez hasznos volt, mert inkább egy olyan imázst épített ki körém, ami korlátozhatta azt, hogy milyen szerepekkel találnak meg a jövőben. Jól kinézni és tetszelegni nagyon unalmas. Színészként egészen más dolgokat akartam csinálni.

- nyilatkozta a színész.
Kép
forrás: BBC

A 61 éves sztár egyébként nem egyszer adott hangot annak, hogy mennyire nem a szíve csücske eme szerep, és nem sokon múlt, hogy inkább kiszálljon a készülő alkotásból, ami végül elkészült, ma pedig már bármit is gondol róla, azon ténnyel, hogy ez a sorozat nyitotta ki előtte Hollywood kapuját, minden bizonnyal ő sem nagyon vitatkozna.

De nem Colin Firth az egyetlen, aki utalta a szerepét, nézd meg, kik éreznek még hozzá hasonlóan!

Galéria / 7 kép

6+1 kedvenc sorozatszínészünk, aki valójában utálta a szerepét, és nem is rejtette véka alá érzelmeit

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.