Catherine Deneuve túl a hetvenen is maga a francia sikk

Catherine Deneuve túl a hetvenen is maga a francia sikk
Forrás: Catherine Deneuve & Yves Saint Laurent (1990) Foc Kan/WireImage via Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Az YSL divatház kreatív vezetője, Anthony Vaccarello Saint Laurent szelleméhez hűen 2021-ben is elég bátor volt ahhoz, hogy ne álljon be a sorba, és egy több milliós követőtáborral rendelkező, fiatal influencer helyett egy nyolcvanhoz közeledő divatikont válasszon arcának.

A francia film nagyágyúját, Catherine Deneuve-öt és Yves Saint Laurentet kivételesen mély barátság fűzte össze, amelynek a divattervező 2008-ban bekövetkezett halála csak fizikailag vetett véget.

Olvasd el ezt is!

A nagy találkozás

A visszaemlékezések szerint az idén 78 éves színésznő alig múlt 22, amikor 1965-ben besétált az utolsó klasszikusként jegyzett tervező szalonjába, kezében egy magazinból kivágott haute couture modellnek a képével, amelyet egy nagyon várt találkozó alkalmára, II. Erzsébet királynő párizsi látogatásának tiszteletére szeretett volna megvásárolni az akkoriban szinte még ismeretlen színésznő. Ami pedig ezután történt, már divattörténelem...

Laetitia Casta, Yves Saint Laurent & Catherine Deneuve - Paris Fashion Week, 2002
forrás: SIMON/STEVENS/Gamma-Rapho via Getty Images
Laetitia Casta, Yves Saint Laurent & Catherine Deneuve - Paris Fashion Week, 2002

A művész és múzsája

Míg a férjek és szerelmek jöttek, mentek életében, addig az egyre zűrösebb életet élő művészhez fűződő barátsága csak erősödött. Deneuve évtizedeken át volt Saint Laurent múzsája, de emellett számtalan francia filmben is - Belle de jour, La sirene du Mississippi, Liza, The Hunger - együtt dolgoztak, amelyekben a kosztümökért a divattervező felelt.

Yves Saint Laurent idén lenne 85 éves, és piszkosul büszke múzsájára, aki túl a hetvenen is maga a francia sikk. Kettejük különleges viszonyát ünnepli a divatház 2021-es tavaszi-nyári kollekciójának kampánya, amelynek arca, Catherine Deneuve.

Egy különleges tehetséggel megáldott férfi, aki arra született, hogy alkosson, és kreációival még szebbé tegye a nőket

- nyilatkozta korábban a színésznő barátjáról.

A divatház több válságot megélt fennállása óta - ennek ellenére, vagy éppen ezért mindig is élen állt a kreatív és újító energiák sodrásában. Mindig jókor és jól váltott irányt, és soha nem állt be a sorba. A jelenlegi kreatív igazgató, Anthony Vaccarello YSL szelleméhez hűen 2021-ben is elég bátor volt ahhoz, hogy egy több milliós követőtáborral rendelkező influencer helyett egy nyolcvanhoz közeledő divatikont válasszon arcának.

Azt mondják, hogy a divatvilágban csak kevesen szeretik és tisztelik annyira a nőket, mint azt egykor a provokatív életet élő divattervező tette. Múzsái között különböző korú, testalkatú és bőrszínű nőket találni, mindegyikükhöz őszintén ragaszkodott.

Kattints a galériába, és ismerd meg YSL múzsáit!

Galéria / 7 kép

YSL és múzsái

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.