Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Mindössze 7 éves volt, amikor már másnaposan ébredt a nagymamájánál, 15 évesen biztos volt abban, hogy meg fog halni - Cara Delevingne döbbenetes vallomást tett a múltjáról

Mindössze 7 éves volt, amikor már másnaposan ébredt a nagymamájánál, 15 évesen biztos volt abban, hogy meg fog halni - Cara Delevingne döbbenetes vallomást tett a múltjáról
Forrás: Getty Images

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Cara Delevingne nagyon sokat szenvedett gyermekként, sorstársai megsegítéséért pedig nem fél erről az egész világnak beszélni.

A 30 éves Cara Delevingne a világ egyik leghíresebb szupermodellje, aki az elmúlt években egy nagyszerű színésznői karriert is felépített. Mindössze 20 éves volt, amikor „felfedezték”, emiatt azt gondolhatnád, számára sosem volt nehéz az élet, hisz pillanatok alatt elnyerte a hírnevet, pénzt, csillogást, ez azonban egyáltalán nem igaz. A sztár egy interjúban bevallotta, borzalmasan nehéz gyermekkora volt, olyan traumák érték, amik miatt egy időben gyógyszereket szedett és öngyilkosságot fontolgatott.

Cara Delevingne döbbenetes vallomása

Cara Delevingne 1992-ben született az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban, van egy nővére, a szintén híres Poppy és egy féltestvére édesapja oldaláról. A modell gyermekkora nem volt könnyű, ugyanis édesanyja, Pandora nagyon komoly drogfüggőséggel küzdött, nem bírt leállni a heroinnal. A dús szemöldökéről, finom, madárka alkatáról és igéző kék szemeiről híres Cara a Vogue magazinnak árulta el, mindössze hétéves kislány volt, amikor először másnaposan ébredt.

7 éves voltam, amikor a nagymamám lakásában ébredtem, egészen pontosan a hálószobában, másnaposságot éreztem és még mindig viseltem a korszorúslányka ruhámat. Egész este körbe járkáltam és iszogattam a pezsgős poharakból egy esküvőn

- emlékezett vissza a magazinnak a modell-színésznő.

Rosszul funkcionáló, egészségtelen családja miatt három évvel később, tíz évesen már altatókat írt fel neki az orvos, hogy kezelni tudja egyre borzalmasabb inszomniáját és szorongását. Nem sokkal ezután pedig kiderült, diszpraxiás, ami egy olyan betegség, amely az agyi funkciók hibás működése következtében lép föl, mozgáskoordinációs zavart okoz.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Cara Delevingne arról beszélt, milyen súlyos depresszióval, szorongással, inszomniával és öngyilkossági vággyal küzdött, először 2015-ben említette meg egy interjúban, hogy sokféle terápiát kipróbált ezek kezelésére. Csak 15 éves kamaszlány volt, amikor annyira összeomlott, hogy azt hitte, nem fogja túlélni. Ekkor ajánlották neki a különféle szakemberek a művészetterápiát, a zeneterápiát, az EMDR terápiát, illetve a kognitív viselkedésterápiát. Hozzátette, akkor valamiért kirobbant a lelkéből mindent, amit évekig elfojtott.

Akkoriban gyógyszereztek, ez mentette meg az életem. Nem a kémiai egyensúllyal volt a fő probléma, hanem a kezeletlen traumáimmal. Nem tudtam befoltozni azt a lyukat a szívemben. Ráadásul a diagnózisoknak és a címkézésnek rossz hatása tud lenni az emberre

- mondta el akkor sokak megdöbbenésére.

Cara hozzátette, rendkívül törődő volt gyermekként, azt szerette volna, ha mindenki jól van a családjában. Ma már tudja, nem kellett volna, hogy szülei ilyen helyzetbe hozzák, neki járt volna ki a törődés és a gondoskodás.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.