Kultúrriadó! Ezeket nézd meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a héten!

Kultúrriadó! Ezeket nézd meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a héten!
Forrás: Unsplash

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Október 4-én elrajtolt a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Nem tudod, mit néznél meg a héten? Ajánlunk pár remek programot táncszínháztól báboperán át a klipszemléig!

Idén 28. alkalommal, 2019. október 4. és 20. között kerül megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely a régió egyik legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozata. A korábban Budapesti Őszi Fesztivál néven futó programsorozat 40 különböző budapesti helyen kínál majd változatosabbnál változatosabb előadásokat, koncerteket és eseményeket.

A hétre ezek a kedvenceink!

Kép
forrás: Facebook

Willany Leó - Improvizációs táncszínház

  • Október 8.
  • 16.00 Kálvin tér | 17.00 Széll Kálmán tér | 18.00 Deák Ferenc tér

Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza 2008 óta minden szerdán olyan alkotóműhelyt teremt a budapesti fiatalok számára, mely egyszerre színház és kreatív közösségi tér. Az idén májusban Lábán Rudolf-különdíjban részesült kezdeményezés a tánc, a zene és az improvizáció eszközeivel a legkülönbözőbb témákat dolgozza fel.
Az alkotók minden alkalommal egy-egy témát járnak körül, a végeredményt pedig az előadók pillanatnyi érzései és gondolatai formálják, alakítják.
A fesztiválon a táncosok a főváros különböző központi helyszíneit foglalják el, hogy lelassítsák a felgyorsult, rohanó nagyvárosi forgatagot. A produkcióba bárki bekapcsolódhat, a jelszó: „Itt mindenki fellép, aki látszik a sötétben.”

https://www.facebook.com/willanyleoimproszinhaz/

Gergye Krisztián – Vizin Viktória: „… és Echo” bábopera

  • 2019. október 9., 20.00 óra
  • Várkert Bazár — Rendezvényterem

A Zombola–Vizin–Gergye alkotótrió kamaraoperája Nárcisz és Echo mitológiai történetének, Echo az önnön tükörképébe szerelmes férfi iránti reménytelen vágyakozásának kortárs feldolgozása. Echo csapdába kerül, melyben már nem képes saját szavak kimondására, pusztán szerelme hangjait tudja visszhangként ismételgetni.
Az egyfelvonásos mű afféle játék a játékban, ahol egy operaénekes a színpad csapdájában elvész a szerepek között. Hol Echo, hol Nárcisz, hol önmaga tükörképeként saját elméjének labirintusában létezik. A mitológiai időtlenség és a személyes idő kontrasztjában az énekesnő saját tükörképét, Adélt kelti életre, így monológja egyfajta párbeszéddé válik önmaga megváltásáért.

https://cafebudapestfest.hu/program?id=115526

4. Magyar Klipszemle

  • 2019. október 10., 14.00 óra
  • Akvárium Klub

Magyarországon hetente több tucat olyan videóklip készül, amely még egy kiemelkedő online megtekintési szám elérése mellett sem kap kellő figyelmet. A hazai zenei videók negyedik alkalommal megrendezett országos szemléjén a szakmai zsűrin kívül a közönség is szavaz.

Kép
forrás: Facebook

A cél pedig ugyanaz, mint korábban: legyen egy platform a hazai zenei videók számára, legyen tétje jó klipet csinálni, hadd nézzük meg őket egyszer szélesvásznon! A vetítéseket ingyenes koncertek követik

17:00 Henri Gonzo (Fran Palermo)
18:00 Odett akusztik
18:50 Lóci játszik cover set
19:40 Bérczesi Róbert (hiperkarma official)
20:30 Szakács Gergő akusztik (Follow The Flow)

https://www.facebook.com/events/546573902761776/

Kép
forrás: Margó Irodalmi Fesztivál

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

  • 2019. október 10., 16.00 óra
  • Várkert Bazár

Négy napra újra az irodalom központja lesz a Várkert Bazár. Az olvasók megismerhetik a magyar és világirodalom újdonságait, és kedvükre válogathatnak az egyetlen őszi könyvvásáron, melyen negyven kiadó mutatja be legfrissebb könyveit. Fellép a Margón André Aciman, Jón Kalman Stefánsson, Kim Leine, Sissel-Jo Gazan, Elisabeth Åsbrink és Emily M. Danforth, új könyvével jelentkezik Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter és Szécsi Noémi. Krasznahorkai László új regényét egy rendhagyó előadáson mutatja be Haumann Péter és a dobos Miklós Szilveszter, és koncertezik többek között az Ivan & The Parazol, illetve Lovasi András. A rendezvényen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.

http://www.margofeszt.hu/hu

Kép
forrás: Facebook

Apparat

  • 2019. október 11., 20.00
  • Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Sascha Ring, művésznevén Apparat a német elektronikus zene egyik legjelesebb képviselője. Pályája során a techno tánczenétől indult, majd az ambient műfajában talált rá igazi hangjára, vallja, hogy "a ritmusnál érdekesebb dolog hangzásokat tervezni". Saját projektjei mellett a Moderat nevű formáció tagja, melyet a Modeselektor nevű technoduóval hozott létre.

Az elmélyedés hosszú időszaka alatt – Sascha Ring a 2013-as Krieg und Frieden óta nem készített nagyobb albumanyagot – érlelődött az új lemez. A 2019 tavaszán megjelent LP5 elkészítésében a csellista Philipp Thimm is szerepet kapott, de a felvételeken hallható harsona, trombita, szaxofon, hárfa és nagybőgő is.

https://www.facebook.com/events/505108990278478/

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.