Bruce Willis családja szívszaggató döntést hozott: ezzel próbálnak segíteni a súlyos beteg színészen

Bruce Willis családja szívszaggató döntést hozott: ezzel próbálnak segíteni a súlyos beteg színészen
Forrás: Stefanie Keenan/Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bruce Willis családja úgy döntött, így lesz a legkönnyebb.

Bruce Willis tavaly márciusban jelentette be, hogy visszavonul, mivel afáziát diagnosztizáltak nála. Ekkor családtagjai még reménykedtek a teljes gyógyulásban, viszont alig egy évvel később lesújtó hírek érkeztek. Kiderült, hogy Bruce Willis állapota nem javul, sőt, sajnos egy újabb betegség, frontotemporális demencia (FTD) alakult ki nála.

Az FTD a homlok mögötti agylebenyeket érinti, amelyek a viselkedéssel, a problémamegoldással, a tervezéssel és az érzelmekkel állnak kapcsolatban. A betegség olyan tünetekkel jár, mint a személyiség teljes megváltozása, a megszállott viselkedés és a nehezebb kommunikáció. Az FTD akkor fordul elő, amikor a homlok mögötti lebenyekben lévő idegsejtek elhalnak, és az őket összekötő útvonalak megváltoznak. Sajnos jelenleg nincs rá gyógymód vagy megfelelő kezelés.

Sajnos a kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete annak a betegségnek, amellyel Bruce küzd. Bár ez nagyon fájdalmas, valahol megkönnyebbülés is, hogy végre világos diagnózist kaptunk….Az FTD egy kegyetlen betegség, amelyről sokan soha nem hallottunk, de bárkivel megtörténhet. A 60 év alattiaknál az FTD a demencia leggyakoribb formája, és mivel a diagnózis felállítása évekig is eltarthat, az FTD valószínűleg sokkal előrehaladottabb, mint gondoltuk. Jelenleg nincs gyógymód a betegségre, amely reményeink szerint megváltozhat az elkövetkező években. Ahogy Bruce állapota előrehalad, reméljük, hogy a média minden figyelme arra irányul, hogy fényt derítsen erre a betegségre, amely sokkal több figyelmet és kutatást igényelne…

- írta Bruce családja

A bejelentést követően az is kiderült, hogy a színésznek vannak jobb napjai, ilyenkor igyekeznek biztosítani számára azokat a körülményeket, melyektől újra egészségesnek érzi magát. Ezeken a napokon találkozik barátaival, étterembe jár családtagjaival. Így történt, hogy nemrég még a paparazzik is elcsípték.

A rosszabb napok száma azonban sajnos egyre csak nő, családtagjai számára pedig hatalmas kihívást jelent, hogy ezekben a pillanatokban is a lehető legjobb körülményeket biztosítsák Bruce Willis számára. Felesége, volt felesége és felnőtt lányai megpróbálnak a lehető legtöbb időt vele tölteni, de most mégis úgy érezték, hogy meg kell hozniuk egy nagy döntést.

Bruce Willis volt felesége, úgy döntött, hogy oda költözik Bruce és felesége házába, hogy még többet tudjon segíteni nekik. Demi Moore és Bruce Willis válásuk után is jó barátságot ápoltak, Demi pedig most Bruce feleségének, Emma Hemingnek fog segíteni Bruce ápolásában. Emmának és Brucenak egy nyolc és egy tíz éves gyermekük is van, így nem csoda, hogy jól jön a segítség.

Egyszerre szívszorító és példaértékű az összetartás, amit Bruce Willis családja mutat annak érdekében, hogy minél gondtalanabbá tegyék a színész hétköznapjait.

Demi beköltözött és ott is marad az utolsó percig. Moore a család kősziklája és nem mond le arról, hogy minden nap, ami Bruce-nak még hátravan a földön, szeretetteljes és boldog legyen.

- mondta a család egyik barátja

Ezt olvastad már?

Galéria / 15 kép

Bruce Willis top 15: A legnépszerűbbtől, a legrosszabb filmjéig

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!