Ez első karácsony II. Erzsébet királynő nélkül: Így fogja tölteni a királyi család az idei ünnepeket

Ez első karácsony II. Erzsébet királynő nélkül: Így fogja tölteni a királyi család az idei ünnepeket
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A Buckingham-palota hivatalosan is megerősítette III. Károly király és királyi család karácsonyi terveit.

A királyi család életét az esetek nagy részében akár több száz évre visszanyúló családi hagyományok határozzák meg, ám még ezen komoly alapokra építkező tradíciók mellett is helyet kaphatnak olyan saját egyéni szokások, amikhez az évek múlásával ők is egyre jobban ragaszkodnak - és nem kivétel ez alól a karácsony sem.

A '60-as években, amikor még II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyermekei kisebbek voltak, az uralkodó família a karácsonyi időszakot a Windsori kastélyban töltötte. Majd 1988-ban a Sandringham-házba tették át az ünnepséget és 33 éven át ragaszkodtak is ezen szokásukhoz, amit aztán a Covid-járvány tört meg 2020-ban. A néhai királynő ugyanis az elmúlt két évben a windsori kastélyban töltötte a karácsonyt - az első évben még férje társaságában.

II. Erzsébet királynő halála után sokan úgy gondolták, hogy a több évtizedes családi hagyományokon így vagy úgy, de változtatni fog majd a monarchia. Ám szerencsére nem így lesz! A Buckingham-palota most hivatalosan is megerősítette azt, hogy III. Károly király és felesége, Kamilla királyné az ünnepséget Sandringhamben töltik, így két év után visszatérnek a hagyományos királyi családi karácsonyhoz és a 8000 hektáros norfolki birtokon ünnepelnek majd.

Eközben pedig a Windsori kastély már ünnepi hangulatba került, hiszen a gyönyörű dekoráció mellett a Crimson Drawing Roomban, vagyis a Bíbor teremben és a Szent György teremben is felállították már a karácsonyfákat. Utóbbiba egyébként 6 méter magas, 3000 égővel és több száz lila szalaggal ékesített Nordmann fenyő került, az látogatók pedig egészen 2023. január 2-ig csodálhatják a szépséges ünnepi hangulatba bújtatott fákat.


Ha még többet hallanál a királyi családról, akkor ajánljuk Teadélután podcastunk harmadik adását, amiben II. Erzsébet királynő hosszú és egészséges életének titkairól beszélgettünk!


És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

12 megdöbbentő karácsonyi szokás a brit királyi családtól

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.